ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Παναγιώτης Λουζιώτης: Kαταδικάζω το ατυχές περιστατικό στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου

0

Παρά τις αλλαγές στην διοίκηση η πολυπόθητη ηρεμία στο Επιμελητήριο Κορινθίας δεν έχει επιτευχθεί. Ίσως μάλιστα τα πράγματα να γίνονται όλο και πιο έκρυθμα, αν λάβουμε υπ όψιν το περιστατικό που έγινε την Τετάρτη κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην πρόεδρος Παναγιώτης Πιτσάκης κατά την τοποθέτησή του διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν του είχαν δώσει τα πρακτικά της συνεδρίασης που είχε ζητήσει.

“Κοίτα ποιος μιλάει”, ακούστηκε να λέει το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής κ. Γαϊτάνος, με τον κ. Πιτσάκη να απαντά “έγινες μέλος του Δ.Σ. επειδή παραιτήθηκε ο Παπαϊωάννου για να πάει στον Δήμο”.

Κουβέντα στην κουβέντα η γλώσσα από ελληνική έγινε …γαλλική με τον κ. Γαϊτάνο να σηκώνεται και να κατευθύνεται προς τον κ. Πιτσάκη με άγριες διαθέσεις και τον κ. Σουφρίλα να επιχειρεί -επιτυχώς- να τον συγκρατήσει.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, αλλά η ζημιά είχε γίνει για μια ακόμα φορά στο κύρος του οργάνου.

Η δήλωση Λουζιώτη

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μιλώντας στο Loutrakiblog επιβεβαίωσε το περιστατικό αναφέροντας: “Πράγματι υπήρξε ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση αλλά διευκρινίζω ότι δεν υπήρξε καμία χειροδικία. Ο κ. Γαϊτάνος αντέδρασε στις προκλήσεις του κ. Πιτσάκη.

Οσο για τους ισχυρισμούς του κ. Πιτσάκη για τα πρακτικά να τοποθετηθώ και να ξαναπώ ότι  μπορεί να απευθυνθεί στο αρμόδιο γραφείο του Επιμελητηρίου και να τα πάρει. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη συμπεριφορά, δεν αρνήθηκε κανείς να πάρει τα πρακτικά.

Σαν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καταδικάζω το ατυχές αυτό περιστατικό και προσθέτω ότι τέτοιες συμπεριφορές και προκλήσεις αμαυρώνουν το θεσμό του Επιμελητηρίου και δεν βοηθούν στην εύρυθμη  λειτουργία του.

Πρόθεση της Διοίκησης και εμού προσωπικά είναι το Επιμελητήριο να είναι χρήσιμο στα μέλη του, στις Κορινθιακές επιχειρήσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι και κινούμαστε μόνο σε αυτή την κατεύθυνση. Ως Πρόεδρος οφείλω να διαφυλάξω το θεσμό και τη λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Τονίζω μοναδικό μέλημα της Διοίκησης είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Το Επιμελητήριο δεν είναι μόνο για το δήμο Κορινθίων, ενδιαφέρεται για όλες τις επιχειρήσεις σε όλη την Κορινθία.

Προσπαθούμε με δράσεις, με ενέργειες, με προγράμματα να τις στηρίξουμε και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια αξιοποιώντας όποια εργαλεία.

Αύριο θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να μιλήσουμε εδώ στα γραφεία μας στην Κόρινθο με το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, στις 18 Απριλίου περιμένουμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση και μετά από λίγες μέρες τον κ. Μανιάτη για τα προβλήματα που έχει επιφέρει η ενεργειακή κρίση.

Να σας πω και μια είδηση για το Λουτράκι. Το Επιμελητήριο θα είναι χορηγός στην διοργάνωση «Τaste of Loutraki», άλλωστε ως γνωστόν το Επιμελητήριο είναι μέλος του Τουριστικού Οργανισμού.

Προσπαθούμε για το καλύτερο καθημερινά, δίνοντας  έμφαση στο «εμείς» και όχι στο «εγώ»“.

η δήλωση Πιτσάκη:

Στο θέμα παρενέβη και ο κ. Πιτσάκης με δήλωση που έκανε:

Φτιαχτοί θυμοί μετέτρεψαν την συνεδρίαση του Επιμελητηρίου σε «Ρωμαϊκή αρένα». Αυτή είναι η γνωστή συνταγή που χαρακτηρίζει τους ανεπαρκείς που δεν έχουν επιχειρήματα …λέει ο λαός μας. Στην παρακάτω φωτογραφία θαυμάστε το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής Μανώλη Γαϊτάνο σε ένα ακραίο και μεθοδευόμενο τραμπούκικο παραλήρημα, προκειμένου να παρεμποδιστεί ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του στο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης , υπερασπιζόμενος την ανεμπόδιστη πρόσβαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στα πρακτικά των συνεδριάσεων όλων των συλλογικών οργάνων.

Το περίεργο είναι ότι ενώ γινόταν ο κακός χαμός…ο προεδρεύων της συνεδρίασης Παναγιώτης Λουζιώτης σφύριζε αδιάφορα…λες και ήθελε να εξελιχθεί η αίθουσα συνεδριάσεων σε ρινγκ!

Παρέμβαση Νανόπουλου στον ΑΟΣΑΚ – Αρδεύονται Άσσος – Λέχαιο- Περιγιάλι – Αρχαία Κόρινθος

Previous article

Στην Κόρινθο ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Δημήτριος Φραγκάκης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.