ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ Κορινθίας για την απεργία: “Οι εργαζόμενοι έδωσαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση”

0

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ Κορινθίας για την χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Στο μήνυμα γίνεται αναφορά στην δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους εργαζόμενους, ενώ περιγράφονται και οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την ενίσχυση των εργαζομένων.

“Σήμερα, ο Γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας Δ. Αγγελόπουλος, ο Αν. Γραμματέας Ν. Ανδριανάκος, ο Τομεάρχης Συνδικαλιστικού Α. Λεχουρίτης και μέλη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παραβρέθηκαν – συμμετείχαν στην παγκορινθιακή πανεργατική συγκέντρωση-απεργία μπροστά από την ΔΕΗ Κορίνθου που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τη διεκδίκηση αύξησης μισθών και λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση που απέτυχε να διαχειριστεί όλες τις κρίσεις που τις παρουσιάστηκαν, την υγειονομική, την ακρίβεια, την ενεργειακή, ενώ δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει και την επισιτιστική που έρχεται.

Το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής με δέσμη προτάσεων που έχει καταθέσει από τον Φεβρουάριο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προτείνει μεταξύ άλλων:

  • την αύξηση του Κατωτάτου μισθού στα 751 ευρώ και τον καθορισμό του στην συνέχεια από τους κοινωνικούς εταίρους,
  • την μείωση 2% των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις για το 2022,
  • την μείωση ΦΠΑ στο 6% σε βασικά αγαθά και είδη διατροφής,
  • την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά,
  • την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του 2022,
  • την δημιουργία ενός «νέου  ΕΚΑΣ» για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους,
  • τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις με κίνητρα για όσους είναι συνεπείς και
  • πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής (χονδρικής – λιανικής). Οι καταναλωτές δεν πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για τις λοιπές χρεώσεις απ’ ότι για την αξία του ρεύματος.

Επίσης, με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και με επενδύσεις σε δίκτυα μεταφοράς και αποθήκευσης ενέργειας, πρέπει να προχωρήσουμε στον εκδημοκρατισμό των μέσων παραγωγής ενέργειας, στην ενεργειακή ασφάλεια της Χώρας και στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχιας.

Θεωρώντας αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην εργασία και την εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους, αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζομένους για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα τους, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία μέσα στην κρίση  και για να γίνει ξανά η εργασία διαβατήριο για ατομική και συλλογική ευημερία”, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Μαδαγασκάρη

Previous article

Βόμβα από το ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.