Χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση των 32.000 –περίπου- συμβατικών υδρομέτρων, που υπάρχουν στις καταναλώσεις του δήμου Κορινθίων με ψηφιακά εξασφάλισε η δημοτική αρχή. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Βασίλης Νανόπουλος ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή και τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ επιτυγχάνουν μία σειρά από πλεονεκτήματα.
Το πρώτο πλεονέκτημα αφορά τον έλεγχο των σημαντικών διαρροών στο δίκτυο, την άμεση εποπτεία και σε πραγματικό χρόνο που υπάρχει αυξημένη κατανάλωση (που σημαίνει ενδεχομένως βλάβη στο οικιακό δίκτυο) κ.λπ.
«Αν σε αυτό το έργο προσθέσει κανείς και το έργο της διαδικτύωσης από το Σπαθοβούνι μέχρι τον Άσσο (που θα ξεκινήσει άμεσα, με Π/Υ 7,5 εκατ ευρώ) και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου (που θα υποβληθεί για να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια) θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε απώλειες υδάτινων πόρων κάτι που σημαίνει προφανώς μεγαλύτερη οικονομία και μεγαλύτερη επάρκεια…», τόνισε ο Βασίλης Νανόπουλος παρουσιάζοντας την είδηση.
Ο κ. Νανόπουλος υπενθύμισε πως το έργο αυτό έρχεται σε συνέχεια άλλων έργων, όπως η χρηματοδότηση με
11 εκατ. ευρώ για το νέο μουσικό σχολείο (είναι σε εξέλιξη η δημοπράτησή του),
700 χιλιάδες για ηλεκτρονική διαχείριση και εξυπηρέτηση του πολίτη,
250 χιλιάδες για το ψηφιακό μουσείο
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Νανόπουλος απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούσαν
Το ζήτημα της άρδευσης στην δημοτική Ενότητα Άσσου Λεχαίου
«Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο ο στόχος θα είναι η μεταφορά του νερού από τον βιολογικό και στην ΔΕ Άσσου Λεχαίου. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα υποβληθεί ο σχετικός φάκελος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε άμεσο επίπεδο, μετά την πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμος Κορινθίων για να συγκληθεί εκτάκτως το Δ.Σ. του ΑΟΣΑΚ, καταφέραμε οι καλλιέργειες των αγροτών της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας (αλλά και του Ζευγολατιού) να αρδεύονται από τον ΑΟΣΑΚ. Αυτή την εβδομάδα αρδεύονται οι καλλιέργειες στον Άσσο, από το Σάββατο θα αρδεύονται οι καλλιέργειες στο Περιγιάλι και μετά στο Λέχαιο. Μετά το Πάσχα θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε νεώτερη απόφαση του ΑΟΣΑΚ για να συνεχίσουμε έτσι, κυκλικά όσο το δυνατόν περισσότερο…
Θα πρέπει ωστόσο να πούμε ότι θα πρέπει ο ΑΟΣΑΚ να ενισχύσει την επίβλεψη στο δίκτυό του, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο ιδιώτες να κλέβουν με αντλίες το νερό, που έρχεται από την Στυμφαλία, να γεμιζουν ιδιωτικές δεξαμενές και μετά να το πουλάνε».
Για το επερχόμενο καλοκαίρι και την υδροδότηση από την Στυμφαλία
«Το καλοκαίρι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν προβλέπεται να είναι άνετο. Δεν είχαμε ούτε τα χιόνια ούτε τις βροχές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς ως δήμος προχωράμε στην δημιουργία μονάδων επεξεργασίας νερού και αν χρειαστεί, θα έχουμε επεξεργασμένο πόσιμο νερό από γεωτρήσεις. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο…».
Για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
«Πράγματι ο κίνδυνο των πυρκαγιών και το φετινό καλοκαίρι θα είναι μεγάλος. Πραγματοποιήσαμε μία συνάντηση πριν από λίγες ημέρες με όλους όσους συνθέτουν την πολιτικη προστασία (Πυροσβεστική, δασαρχείο, αστυνομία κ.λπ) και πήραμε κάποιες πρώτες αποφάσεις. Έχω ζητήσει και θα γίνει εντός των προσεχών ημερών συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος θα έρθει εδώ στην Κόρινθο –ίσως έρθει και ο υπουργός. Θα επισκεφτούμε το Αμόνι, όπου θεωρούμε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, και ευρύτερα το Σοφικό. Έχουμε και επαφή με εταιρείες οι οποίες λειτουργούν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές, προκειμένου να δοκιμάσουμε στην πράξη αυτά τα συστήματα φέτος. Από εκεί και πέρα έχουμε ενισχύσει τις εθελοντικές ομάδες σε όλο τον δήμο, σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής και γενικότερα είμαστε σε συναγερμό για να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει…».
Για τα ακαθάριστα οικόπεδα στην πόλη της Κορίνθου και τα χωριά
«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες. Πάμε ψάχνοντας. Όπου όμως γνωρίζουμε τις ιδιοκτησίες, είτε πιέζουμε τον ιδιοκτήτη να το καθαρίσει είτε το κάνουμε εμείς και του στέλνουμε μετά τον λογαριασμό. Θα ήθελα ωστόσο να επιστήσω την προσοχή στους πολίτες, όχι μόνο να προσέχουν όταν καίνε υπολείμματα, αλλά και
Comments