ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: Αυτές τις παραστάσεις θα δούμε το καλοκαίρι σε αρχαιολογικούς χώρους

0

της Αναστασίας Κουκά

Θεατρικές, μουσικές, χορευτικές και εικαστικές παραστάσεις αλλά και εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους θα περιλαμβάνει ο φετινός κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε αρχαιολογικούς χώρους. Ο θεματικός άξονας γύρω από τον οποίο θα περιστρέφονται οι εκδηλώσεις θα είναι η επέτειος των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Μετά από την σχετική προκήρυξη, η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης αποφάσισε την επιλογή 70 έργωνμε συνολικό προϋπολογισμό 1.800.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.). Από το σύνολο των εκδηλώσεων οι 23 είναι θεατρικές, οι 18 μουσικές, οι 14 παιδικές – εφηβικές ενώ συμπεριλαμβάνονται επίσης έξι παραστάσεις χορού, έξι εικαστικών – performance και τρεις μουσικού θεάτρου. Οι 34 από τις προτάσεις που επιλέχθηκαν θα χρηματοδοτηθούν με 15.000 ευρώ ενώ με 30.000 θα ενισχυθούν 29 προτάσεις και με 60.000 επτά προτάσεις.

Να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος θεσμός γεννήθηκε μέσα στην πανδημία με στόχο να ενισχύσει την καλλιτεχνική κοινότητα αλλά και να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθεί υψηλού επιπέδου παραστάσεις πληρώνοντας μόνο το εισιτήριο εισόδου για τους αρχαιολογικούς χώρους στους οποίους φιλοξενούνται.

Στην ειδική επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν οι Γιώργος Κουμεντάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής, Συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ- υπεύθυνος αξιολόγησης τομέα Μουσικής, Δημήτριος Μαραγκόπουλος, συνθέτης, Επικεφαλής του Κύκλου «Γέφυρες» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου – Μουσική και Παραστατικές Τέχνες- υπεύθυνος αξιολόγησης Μουσικού Θεάτρου, Έκτορας Λυγίζος, σκηνοθέτης,- υπεύθυνος αξιολόγησης τομέα Θεάτρου, Δάφνις Κόκκινος, χορευτής ,Χορογράφος, Διευθυντής της ΚΣΟΤ- υπεύθυνος αξιολόγησης τομέα Χορού, Νατάσα Τριανταφύλλη, σκηνοθέτις, υπεύθυνη αξιολόγησης τομέα Παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους, Συραγώ Τσιάρα, Ιστορικός Τέχνης, Αν. Διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης MοΜus – υπεύθυνη αξιολόγησης τομέα Εικαστικών τεχνών/Performance και Αναστασία Γκαδόλου, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος προϊστορικών και κλασικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων και αρχαιολογικών έργων της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ. Εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ στην Επιτροπή συμμετείχαν χωρίς δικαίωμα ψήφου η καθ. Άννα Παναγιωταρέα – δημοσιογράφος, σύμβουλος της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Δήμητρα Φίλιου, αρχαιολόγος στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δείτε εδώ τις παραστάσεις

Κορωνοϊός: 98 νέα κρούσματα στην Κορινθία το τελευταίο 24ωρο – 72 θάνατοι και 359 διασωληνωμένοι

Previous article

Γιώργος Ψυχογιός – Άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Γκούρας σε προσωπικό και μέσα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.