ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα τελειώσουν επιτέλους τα έργα στο 8ο Δημοτικό της Κορίνθου;

0

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο 8ο δημοτικό σχολείο και τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην ολοκλήρωση των εργασιών εκφράζει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στα social media.

Καθυστερήσεις που έρχονται από το 2020 κιόλας, όταν δηλαδή ο δήμος επιχορηγήθηκε προκειμένου να γίνουν μια σειρά εργασιών που θα μετέτρεπαν το σχολείο σε πρότυπο.

Δυστυχώς -όπως καταγγέλλουν οι γονείς, αλλά παραδέχεται εμμέσως και η δημοτική αρχή της Κορίνθου- οι περισσότερες εργασίες δεν έχουν προχωρήσει και το σχολείο παραμένει σε κακή κατάσταση.

Όλα αυτά μάλιστα ενώ το κτίριο παραμένει επιβαρυμένο, καθώς το απόγευμα φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του τους περίπου 50 μαθητές του προσφυγικού καταυλισμού της Ανοιχτής Δομής.

Οι εργασίες αφορούν την επισκευή τοιχίων -καθώς πέφτουν κομμάτια σοβάδων με κίνδυνο τραυματισμό των παιδιών-, αντικατάσταση των κουφωμάτων, νέες τουαλέτες, βάψιμο του σχολείου και κατασκευή ενός στέγαστρου για να μην βρέχονται τα παιδιά στα διαλείμματα.

Ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος μιλώντας στο korinthia.net.gr παραδέχτηκε πως υπάρχουν καθυστερήσεις και πως οι γονείς έχουν δίκιο:

Ωστόσο ούτε ο δήμος έχει ευθύνη, ειδικά για τα κουφώματα“, είπε ο κ. Πούρος. “Υπάρχει μεγάλη έλλειψη πρώτων υλών στην Ελλάδα και μόλις πριν απο λίγες μέρες κατόρθωσε ο εργολάβος να πάρει τα αλουμίνια. Μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε να τα κόβει και είναι θέμα ημερών να τα φέρει και να τα τοποθετήσει“.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των τουαλετών, σύμφωνα με τον κ. Πούρο, το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας της ανάγκης να φτιαχτεί και μία τουαλέτα για ΑΜΕΑ, η οποία, όμως, έχει ειδικές διαστάσεις και ο χώρος για τις τουαλέτες είναι συγκεκριμένος: “προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο να τα χωρέσουμε όλα“, είπε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Πούρος, πάντως, σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση οι εργασίες που έχουν απομείνει δεν είναι πολλές και πως μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ολοκληρωθούν.

Οι γονείς, πάντως, παραμένουν δύσπιστοι και υποστηρίζουν ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και δύσκολα θα γίνουν όλα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αντικειμενικά, ωστόσο, με το τέλος των μαθημάτων θα υπάρχει ο χρονικός ορίζοντας των τριών μηνών του καλοκαιριού, για να ολοκληρωθούν τα έργα, ακόμα κι αν δεν τελειώσουν όλα μέσα στον Μάιο. Και τον Σεπτέμβριο, με τη νέα σχολική χρονιά, το σχολείο να είναι έτοιμο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου των Γονέων του 8ου δημοτικού σχολείου.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, καλό μήνα! Αύριο με το καλό επιστρέφουμε στις τάξεις μας. Δυστυχώς για άλλη μία φορά η δημοτική αρχή δήμος Κορινθίων καθώς και ο εργολάβος του έργου, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν έκαναν τίποτα από αυτά που υποσχέθηκαν κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών.

Οι κουρτίνες κατέβηκαν και πλύθηκαν από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και εθελοντές. Υποτίθεται ότι θα τις κρεμάγαμε σε καινούργια, καθαρά κουφώματα, αλλά τελικά οι εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων δεν άρχισαν ποτέ. Η όλη διαδικασία έχει γίνει πλέον κουραστική. Για να δούμε πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες άραγε. Και όταν ολοκληρωθούν θα είναι όλες σύμφωνα με τη σύμβαση;

Σύμφωνα με τη σύμβαση (90.000 €) περιμένουμε ακόμα να αντικατασταθούν τα κουφώματα, να βαφτεί το σχολείο, να επιδιορθωθούν οι τουαλέτες, καθώς και ένα στέγαστρο που θα προστατεύει τα παιδιά από τον ήλιο και τη βροχή! Καλό σας βράδυ.

Παπαγγελόπουλος: “Δημοπρατείστε το πλανητάριο στο Κρυονέρι”

Previous article

ΕΟΔΥ: 117 νέα κρούσματα η Κορινθία – 35 θάνατοι και 231 διασωληνώσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.