ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κατάμεστο το αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου για τον Μανιάτη

0

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 09 Μαΐου στο Επιμελητήριο Κορινθίας με πολύ μεγάλη επιτυχία σε ένα κατάμεστο  αμφιθέατρο, η εκδήλωση με θέμα ‘’Ενεργειακή κρίση: Ευρωπαϊκές και Ελληνικές Διαστάσεις’’.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Λουζιώτης, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και εξήγησε πώς το Επιμελητήριο Κορινθίας κινητοποιήθηκε ενεργά με μια σειρά εισηγήσεων, προτάσεων και παρεμβάσεων ως προς την αναζήτηση συμβατών λύσεων.

Κύριος ομιλητής ο καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, o οποίος καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας τα νεότερα στοιχεία της ενεργειακής πραγματικότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Επίσης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε ευκαιρίες που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η χώρα μας, έτσι ώστε να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη, αλλά και στα γεωπολιτικά παιχνίδια που κατέχουν μεγάλο κομμάτι της ενεργειακής κρίσης.

Στην συνέχεια ο Βλάσης Οικονόμου, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Ενεργειακής και Κλιματικής Πολιτικής, παρουσίασε τις τελευταίες μελέτες του Ινστιτούτου για την ενεργειακή αναβάθμιση και πώς η μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη μπορεί να γίνει πιο ομαλά.

Μπορείτε να δείτε όλη την εκδήλωση εδώ:

Λουτράκι: Υπέρ της μονοδρόμησης της Ποσειδώνος ψήφισαν Τοπικό Συμβούλιο και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Previous article

Ισπανία: Πλοία φορτωμένα με άνθρακα και πετρέλαιο από τη Ρωσία έδεσαν σε λιμάνια παρά τις κυρώσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.