Life

VIDEO: «Βlackout Challenge»: το παιχνίδι «θανάτου» του TikTok

0

Εχει κάνει την εμφάνιση της μία θανατηφόρα τάση του TikTok, γνωστή ως «Blackout Challenge», στην οποία τα παιδιά κρατούν την αναπνοή τους μέχρι να λιποθυμήσουν.

Η πρόκληση «thumb blowing pass out challenge» ή αλλιώς πιο γνωστή ως «Blackout Challenge», έχει οδηγήσει δεκάδες παιδιά στο νοσοκομείο με επιληπτικές κρίσεις και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παράλληλα, οι κλήσεις για τέτοια περιστατικά, αυξήθηκαν κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες σε όλο τον κόσμο.

Η πρόκληση αυτή αναφέρθηκε αρχικά ως πιθανή αιτία πίσω από την αυτοκτονία του 14χρονου στα Σεπόλια που συγκλονίζει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η αυτοκτονία του 14χρονου σχετίζεται με το «Blackout Challenge».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στη χώρα μας δεν υπάρχει ως τώρα κάποια τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω παιχνίδι ή άλλο διαδικτυακό «challenge».

Τι είναι το «Blackout Challenge» του TikTok
Οπως αναφέρει η «DailyMail», το «Βlackout Challenge» λειτουργεί αρχικά, με το να πάρει το άτομο μία πολύ βαθιά ανάσα που να γεμίσουν οι πνεύμονες του με οξυγόνο. Στη συνέχεια το άτομο κρατάει την αναπνοή του, κόβοντας την ροή οξυγόνου τελείως, σε τέτοιο βαθμό, μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να χτυπήσουν το κεφάλι τους όταν πέφτουν, ή να υποστούν επιληπτικές κρίσεις ή εγκεφαλική βλάβη. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα αυτής της επικίνδυνης πρόκλησης του TikTok.

Tα παιδιά χρησιμοποιούν ακόμη και κορδόνια για να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους
Τα παιδιά χρησιμοποιούν τα χέρια τους σαν θηλιά για να προκαλέσουν ασφυξία. Αρκετές φορές χρησιμοποιούν κορδόνια παπουτσιών, σχοινιά, ακόμη και σεντόνια ώστε να προκαλέσουν την επιθυμητή ασφυξία και να ολοκληρώσουν την πρόκληση του «Blackout Challenge» στο TikTok.

Παράλληλα, τα παιδιά στη συνέχεια ανεβάζουν αυτό το βίντεο στην πλατφόρμα του «ΤikTok», έτσι ώστε να το μοιραστούν με τους φίλους τους και να προκαλέσουν αντίστοιχα άλλα παιδιά ώστε να πράξουν το «Blackout Challenge». Αυτή η νέα τάση του «TikTok» έχει προκαλέσει τρόμο στους γονείς σε όλο τον κόσμο, καθώς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά θανάτων το τελευταίο διάστημα, από το παιχνίδι «θανάτου».

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων – 9.021 θεσεις λιγότερες

Previous article

Κλειστό έως 31 Αυγούστου το Θωδειο Στάδιο στο Λουτράκι λόγω εργασιών αναβάθμισης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life