ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κιατανιώτισσα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου στη νέα γαλλική κυβέρνηση 

0

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Γαλλίας μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο. Πρόκειται για την έως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Κορίνθια και ιατρός γυναικολόγος, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Γεννημένη στη Σπάρτη, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι, σύμφωνα με δήλωσή της, πρώτα και κύρια γιατρός. Κι αυτό, παρότι από τις τελευταίες ευρωεκλογές αποτελεί μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στις τάξεις του κόμματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η 45χρονη χειρουργός γυναικολόγος ολοκλήρωσε μέρος των σπουδών της στη Ρώμη, ασκεί τα καθήκοντά της ως γιατρός σε νοσοκομείο του Παρισιού και διατηρεί την έδρα της ευρωβουλευτή στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, αποτελώντας έτσι την προσωποποίηση της ενωμένης Ευρώπης.

Η κόρη του Νίκου Ζαχαρόπουλου, πρώην αντιδημάρχου του δήμου Σικυωνίων στην Κορινθία, δηλώνει άλλωστε «βαθύτατα Ευρωπαία».

Η κραυγή της προς τις Βρυξέλλες στην αυγή της πανδημίας
Λίγους μήνες αφότου η Ευρώπη είχε βυθιστεί για τα καλά πλέον στην πανδημία του κορωνοϊού, την άνοιξη του 2020, η Ελληνίδα γιατρός συνυπέγραφε ένα δημοσίευμα με τίτλο «Το Ευρωκοινοβούλιο οφείλει να ακούσει τα χειροκροτήματα των 20.00».

Ένα κείμενο που συνέταξαν 20 συνάδελφοί της από τις Βρυξέλλες που εξασκούν επαγγέλματα υγείας (γιατροί, ψυχολόγοι, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές) και το οποίο μεταφράστηκε πριν από ενάμιση χρόνο σε οκτώ γλώσσες, ζητώντας από την ΕΕ να καταστήσει την υγεία «απόλυτη προτεραιότητα».

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου με τον Εμανουέλ Μακρόν
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου με τον Εμανουέλ Μακρόν

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου δεν έπαψε άλλωστε ποτέ να τιμά τον όρκο του Ιπποκράτη. «Μια φορά το μήνα, εξετάζω περίπου 20 ασθενείς. Θεωρούσα σημαντικό να κρατήσω την επαφή με το επάγγελμα» έλεγε σε παλιότερες δηλώσεις της.

Η Ελληνίδα επιστήμονας και εκλεγμένη στην Ευρώπη έχει τιμηθεί στο παρελθόν με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» για την προσφορά της στην ενημέρωση της κοινωνίας των Κρατών και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα που άπτονται της ιατρικής επιστήμης και κυρίως της πάθησης της ενδομητρίωσης.

O Μάρκος Λέγγας -επικεφαλής της παράταξης “συνΔΗΜΟΤΕΣ”, με την οποία έχει εκλεγεί ο πατέρας της Ελληνίδας υπουργού, Νίκος Ζαχαρόπουλος- χαιρέτισε με ανάρτησή του το γεγονός:

Σήμερα οι Σικυώνιοι δεν μπορεί παρά να είμαστε υπερήφανοι! Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Γαλλίας μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο στην κυβέρνηση Μακρόν.

Είναι η δική μας Χρύσα Ζαχαρόπουλου από το Κιάτο Κορινθίας, κόρη του συνδημότη μας Νίκου Ζαχαρόπουλου, αγωνιστή της Δημοκρατίας διαχρονικά, άοκνου εργάτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενεργό πολίτη και αλληλέγγυο άνθρωπο, στοιχεία και αξίες που έχει μεταλαμπάδευσει στην Χρύσα.

Η Χρύσα ανέλαβε Υπουργός στα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για την ανάληψη των καθηκόντων της και της ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο της…”.

Η Γενοκτονία των Ποντίων

Previous article

Σταυρέλης: “Φωτογραφικός ο διαγωνισμός και ιστορικό σκάνδαλο η Ενεργειακή Αναβάθμιση”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.