ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Το Λουτράκι μπαίνει στον τουριστικό χάρτη της Νότιας Κορέας – Τι μας είπαν οι 5 τουρ οπερέιτορ από την ασιατική χώρα

0

Πέντε tour operator από την Νότια Κορέα, εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της ασιατικής χώρας, φιλοξενεί από χτες ο δήμος Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων στις εγκαταστάσεις του CHCL. Οι πέντε πράκτορες βρέθηκαν στην Ελλάδα προσκεκλημένοι του οργανισμού των ΑΧΕΠΑ της Πάτρας, οι οποίοι υλοποιούν την δράση «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας». Τους πέντε τουρ οπερέιτορ υποδέχτηκε στο Λουτράκι ο δήμαρχος γιώργος Γκιώνης και ο πρόεδρος του τμήματος των ΑΧΕΠΑ της Πάτρας Δημήτρης Μουτούσης.

Το Korinthia.net.gr βρέθηκε στην συνάντηση υποδοχής των ξένων πρακτόρων και συνομίλησε μαζί τους.    

Η Park Seung Hee – Μέλος του Ομίλου Hanjin, η οποία είναι θυγατρική της Korean Air, μας είπε πως είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην Ελλάδα, παρά το γεγονός πως η ελληνική τουριστική αγορά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Νότιο Κορέα: «Κάθε χρόνο περισσότεροι από 600.000 Κορεάτες έρχονται στην χώρα σας και οι περισσότεροι από αυτούς σπεύδουν να κλείσουν και πάλι θέσεις για την επόμενη χρονιά».  

Ρωτήσαμε τον Lee Hye Wan (Manager της Lotte Tour, η οποία είναι ένας πολυεθνικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Νότιας Κορέας), τι είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα ιδιαίτερα δημοφιλή στην χώρα του: «Οι Κορεάτες είναι άνθρωποι που έχουν βαθύ σεβασμό στην ιστορία και στην πολιτιστική κουλτούρα, επειδή και η ίδια η Κορέα είναι μια χώρα με βαθιά ιστορία και ιδιαίτερη πολιτιστική κουλτούρα. Αυτό ακριβώς αγαπάμε στην χώρα σας, την ιστορία, τον πολιτισμό της και το πώς συνέβαλε στην προώθηση σημαντικών ιδεών. Φυσικά, εκτός από αυτό, είναι και μια χώρα με μεγάλες φυσικές ομορφιές…».   

Στην κουβέντα παρεμβαίνει ο Kim Jong Seo (Manager της HanaTour, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής εταιρείας στην Κορέα, που παρέχει ταξιδιωτικές υπηρεσίες με περισσότερους από 4.500 υπαλλήλους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο): «Ξέρετε πριν από δύο χρόνια έγινε μία μεγάλη δημοσκόπηση στην Κορέα και η Ελλάδα ήταν μέσα στις πρώτες δέκα χώρες που θα επέλεγαν οι Κορεάτες να ζήσουν, όταν συνταξιοδοτηθούν…». Τον ρωτήσαμε αν είναι αλήθεια πως ένα μεγάλο μέρος του τουριστικού ρεύματος από την Κορέα αφορά τον θρησκευτικό τουρισμό και ειδικά τον Απόστολο Παύλο: «Ναι, έχετε δίκιο. Τα τελευταία χρόνια στην Κορέα ο Χριστιανισμός γνωρίζει μεγάλη άνθιση, σχεδόν ένας στους δύο κατοίκους είναι Χριστιανοί και από αυτούς οι περισσότεροι είναι ορθόδοξοι. Ο Απόστολος Παύλος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και πολλοί Κορεάτες δίνουν δύο ονόματα στα παιδιά τους, ένα κορεάτικο και ένα χριστιανικό. Ταξιδεύουν λοιπόν συχνά στην Ελλάδα για να επισκεφτούν τόπους που έζησε ο Απόστολος Παύλος, όπως η Κορινθία, και αυτός είναι και ένας λόγος που θέλουμε να συναντήσουμε στην Κόρινθο και τον Μητροπολίτη σας…».  

Ρωτήσαμε την Oh Hana (Manager της My Real Trip, που είναι  η κορυφαία διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα της Κορέας), ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα: «Οπωσδήποτε τα νησιά και ειδικά η Σαντορίνη. Εμείς, στην My real trip, κλείνουμε συχνά ταξίδια στην Σαντορίνη, ακόμα και τον χειμώνα, για ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν. Από εκεί και πέρα η Αθήνα είναι πάντα βασική επιλογή, ενώ στο πρόγραμμα οι περισσότεροι βάζουν και μια επίσκεψη στην Κόρινθο, όπου θέλουν να δουν την Αρχαία Κόρινθο και το μνημείο του Απόστολου Παύλου…».

Τέλος, ο Lee Jung Hoon (Manager της YellowBalloonTour Co, η οποία προσφέρει προϊόντα όπως κρατήσεις πακέτων στο εξωτερικό, αεροπορικά εισιτήρια, μήνας του μέλιτος, κρατήσεις ξενοδοχείων, ταξίδια με σακίδια και ατομικά ταξίδια, ταξίδια εσωτερικού και γκολφ κλπ.), μας είπε πως οι πρώτες εντυπώσεις από το Λουτράκι είναι θετικές: «ειδικά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο (σ.σ. Καζίνο Λουτρακίου) έχει όλες τις ανέσεις που ζητά ένας πελάτης μας. Πιστεύω ότι μετά τις επαφές που θα έχουμε εδώ, με τον δήμαρχο και τους ξενοδόχους θα μπορέσουμε να βρουμε ένα τρόπο να συμπεριλάβουμε το Λουτράκι και την Κορινθία στις προτάσεις μας…».

Ο Γιώργος Γκιώνης στις σύντομες δηλώσεις του έκανε αναφορά στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος εδώ και λίγα χρόνια να αλλάξει την εικόνα του Λουτρακίου και να το ξαναβάλει στον παγκόσμιο χάρτη του ποιοτικού τουρισμού: «έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις από επιχειρηματίες σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία του δήμου μας. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν και θα τους παρέχουμε ό,τι διευκολύνσεις ζητούν για να τα καταφέρουν. Πριν από μερικές εβδομάδες ήρθαν στο Λουτράκι οι σημαντικότεροι τουριστικοί πράκτορες από την Γαλλία, με την παρουσία, μάλιστα και του υπουργού Βασίλη Κικίλια. Σήμερα υποδεχόμαστε πράκτορες από την Νότιο Κορέα, μια χώρα με την οποία δεν είχαμε αναπτύξει σχέσεις σε αυτό το επίπεδο. Το Λουτράκι θα γίνει ξανά μία μεγάλη τουριστική δύναμη, αξιοποιώντας όλους τους φυσικούς πόρους που διαθέτει και πάνω απ όλα το νερό τόσο το πόσιμο, όσο και το ιαματικό…».

Όσο για τον Δημήτρη Μουτούση, πρόεδρο των ΑΧΕΠΑ Πάτρας συμπλήρωσε ότι αυτή είναι μία μόνο από τις πολλές προωθητικές ενέργειες που κάνει ο Οργανισμός των ΑΧΕΠΑ για να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελληνική οικονομίας, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τον Σεπτέμβριο να έρθουν στο Λουτράκι για λίγες μέρες 1000 με 1500 τουρίστες από τη Νότιο Κορέα, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΑΧΕΠΑ σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ναυτικό όμιλο στο Λουτράκι…

Δήμος Βέλου Βόχας: Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά

Previous article

Το υδατικό πρόβλημα της Βόχας μπαίνει σε ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.