ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Στην δικαιοσύνη ο δήμος Κορινθίων – Έκλεβε νερό από το δίκτυο της Κορίνθου και το πουλούσε για πότισμα!

0

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο κάτοικος του Ζευγολατιού, ο οποίος –όπως είπε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος- ομολόγησε ότι έκλεβε νερό από το δίκτυο ύδρευσης της Κορίνθου και αφού το αποθήκευε σε δεξαμενές το πουλούσε για άρδευση.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι του Άσσου διαπίστωσαν το μεσημέρι της Τρίτης ότι είχε κοπεί το νερό. Αμέσως στην ΔΕΥΑ Κορίνθου σήμανε συναγερμός, καθώς δεν είχε δηλωθεί κάποια βλάβη στο δίκτυο και η μόνη προφανής εξήγηση ήταν πως κάποιος είχε παρέμβει στο δίκτυο και έκλεβε το νερό. Φαίνεται ωστόσο, ότι στην ΔΕΥΑΚ γνώριζαν ποιος ήταν ο υπεύθυνος με δεδομένο πως το ίδιο γεγονός είχε συμβεί και στο παρελθόν, επί θητείας Πνευματικού. Τελικά ο υπεύθυνος για την νεροκλοπή συνελήφθη και χτες οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη με την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ η ΔΕΥΑΚ είναι στην διαδικασία αναζήτησης του σημείου στο οποίο γίνεται η παράνομη σύνδεση ώστε να την καταστρέψει.  

Ο δήμαρχος Κορινθίων ήταν κατηγορηματικός ότι σε κάθε περίπτωση που θα διαπιστώνεται ότι κάποιοι παρεμβαίνουν στο δίκτυο ύδρευσης για να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους, αυτοί θα οδηγούνται στην δικαιοσύνη. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, σημείωσε ότι ανάλογη αντιμετώπιση θα έχουν και όσοι αγοράζουν νερό από τους συγκεκριμένους ανθρώπους, καθώς θα θεωρούνται συνυπεύθυνοι.    

Δίπλα στην δημοτική αρχή βρέθηκε και ο τέως δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός, κατά την θητεία του οποίου ο ίδιος άνθρωπος είχε κάνει και πάλι «νεροκλοπή».

Όλα αυτά συνέβησαν την ίδια ημέρα που ο κ. Νανόπουλος υπέγραφε την σύμβαση για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην δημοτική ενότητα Άσσου Λεχαίου. Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 7,2 εκατ. ευρώ, που θα δώσει την δυνατότητα να αντικατασταθεί το παλιό δίκτυο με σύγχρονους σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς έτσι ώστε οι κάτοικοι των τεσσάρων χωριών (Λέχαιο, Περιγιάλι, Άσσος, Κάτω Άσσος) να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης τους αγωγούς υδροδότησης των δεξαμενών σε Αγ. Βασίλειο, Χιλιομόδι, Κουταλά, Σπαθοβούνι από το έργο υδροδότησης της Κορίνθου από τη Στυμφαλία.

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Στο φως εκατοντάδες σαρκοφάγοι και αγάλματα

Previous article

Tρεις πυρκαγιές σε 24 ώρες στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.