ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

VIDEO+ FOTO από τα «Καλάμια», τον απέραντο καλοκαιρινό τυρκουάζ παράδεισο της Κορινθίας

0

Μόλις μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένας κυριολεκτικά απέραντος τυρκουάζ παράδεισος και μάλιστα στο παραλιακό μέτωπο μιας εκ των ομορφότερων πόλεων της Ελλάδας.

Η ομάδα του Up Stories μας ταξιδεύει στην Κόρινθο και στην παραλία “Καλάμια” όπου τους καλοκαιρινούς μήνες χτυπά η καρδιά της πόλης.

Στην αναβαθμισμένη εικόνα της παραλίας θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι από πέρυσι η δημοτική αρχή έκανε μία σειρά παρεμβάσεων στα Καλάμια που αφορούσαν όχι μόνο την καθαριότητα της παραλίας, αλλά και τις υποδομές που οδήγησαν στην κατάκτηση της Γαλάζιας Σημαίας. Ένα γεγονός που έχει σαφώς περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και την ουσιαστική ή την –πολύ σημαντική- επικοινωνιακή πλευρά.

Σε όλα αυτά, βέβαια, σημαντικό ρόλο έχει παίξει από πέρυσι και η ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς τα Καλάμια απόκτησαν ξανά ζωντάνια όχι μόνο από τις ενέργειες του δήμου, αλλά και χάρη στις επενδύσεις των ιδιωτών που έριξαν πολλά χρήματα και έφτιαξαν καινούργια καταστήματα, με αισθητική και άποψη. Και μάλιστα με παροχές όπως οι δωρεάν ξαπλώστρες, την ίδια ώρα που όπως μαθαίνουμε, σε πολλές ακόμα και μη τουριστικές περιοχές, οι επιχειρήσεις ζητούν «δεκάρικα» για δυο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα, συν ό,τι πάρεις.

Αλλά την ίδια ώρα χάρη στο μεγάλο μήκος της (που ξεπερνά τα 800 μέτρα σε όλη την έκτασή της), η παραλία Καλάμια προσφέρει και πολλές ελεύθερες ζώνες για όσους θέλουν να απολαύσουν την θάλασσα, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να παραγγείλουν καφέ ή ποτό σε κάποια από τις επιχειρήσεις εστίασης.

Μην παραλείψετε να κάνετε και μια βόλτα μετά το μπάνιο σας και στους τεράστιους πεζόδρομους εντός της πόλης της Κορίνθου και να περιπλανηθείτε στην πλούσια τοπική αγορά.

ΠΗΓΗ UP STORIES

Πώς οι Ισραηλινοί της Brown Hotels θέλουν να κάνουν το Λουτράκι τη νέα Μύκονο της Ελλάδας

Previous article

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το απόγευμα για το στρατόπεδο Καλογερογιάννη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.