Περιφερεια

Ξεφεύγει η κατάσταση στο περιφερειακό συμβούλιο – Τατούλης και Νίκας έμπλεξαν παιδιά και αδέρφια στις κόντρες τους

0

Είναι γνωστό ότι πάντα στην πολιτική οι αντιπαραθέσεις είναι και αναμενόμενες και θεμιτές. Συχνά, οι αντιπαραθέσεις παίρνουν και προσωπικό χαρακτήρα, αλλά όσα συνέβησαν χτες στο περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ανάμεσα στον Παναγιώτη Νίκα και τον Πέτρο Τατούλη υπερβαίνουν τα εσκαμμένα

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την τοποθέτησή του για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «κλιματική αλλαγή», το θέμα της οποίας θα έπρεπε αν είχε συζητηθεί εδώ και ένα εξάμηνο, ο κ. Παναγιώτης Νίκας παρατήρησε ότι όταν σηκώνουν τους τόνους οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρχες της παράταξής του, όπως ο κ. Τσουκαλάς χθες, γίνεται προσπάθεια εκμηδένισής τους.

Χρειάζεται αυτοέλεγχος για να ελέγξουμε την κατάσταση.

Αμέσως μετά, πέταξε το γάντι στον κ. Τατούλη και τα όσα ακολούθησαν μόνο αυτοσυγκράτηση δεν ήταν:

«Πρέπει να έρθει ως θέμα, η εταιρία συγκεκριμένης οικογένειας, που έχουν μπλοκάρει αυτή τη στιγμή 45 εκατ. ευρώ, να έρθει ως θέμα, να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι, και έρχονται εδώ και κουνάνε το δάχτυλο. Το πολιτικό σύστημα της χώρας ενημερώνεται προφανώς για όλα αυτά», είπε ο κ. Νίκας, «φωτογραφίζοντας» την εταιρία του αδερφού του κ. Τατούλη.

Ο κ. Τατούλης σήκωσε το γάντι και, λαμβάνοντας τον λόγο, είπε: «Αυτόν τον κύριο δεν τον φοβόμαστε. Αυτός ο κύριος, που κάθεται στριμωγμένος στη γωνιά του, που δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, δεν θέλω να υπερασπιστώ τον αδερφό μου, δεν το έχω κάνει ποτέ. Δεν έχω κάνει καμία ανάθεση σε κανέναν αδερφό μου. Ένας εκδικητικός άνθρωπος βρίσκεται δυστυχώς στη θέση του περιφερειάρχη. Το μόνο που κάνει αυτός ο κ.υριος που κρύβεται, είναι μόνον αναθέσεις στους δικούς του. Ποιος είναι ο εργολάβος στην Καλαμάτα που του έχει κάνει όλες τις αναθέσεις;

Ο εργολάβος από την Καλαμάτα έχει κοινή εταιρία ή όχι; Ο εργολάβος από την Καλαμάτα πήρε το έργο με 2% με ανάθεση; Ο κ. περιφερειάρχης έχει στήσει μια εργολαβία αναθέσεων με τρεις εταιρίες, όπου συμβαίνει το εξής παράδοξο. Πάντοτε οι τρεις εταιρίες είναι μπλεγμένες μεταξύ τους.

Με συγχωρείτε, δεν ήθελα να θέσω καθόλου αυτά τα θέματα. Μίλησα για αυτά που έγιναν κια που έχουν γίνει εδώ. Μίλησα για τα 600.000 ευρώ που έδωσε για τον φωτισμό προτού φύγει από δήμαρχος Καλαμάτας και τα έβαλε πάνω στα 9 εκατ. ευρώ προτού καν ξεκινήσει το έργο.

Μιλησα για τον εργολάβο που έχει εταιρια με τον γιο του κ. Νίκα. Δεν ήθελα να φτάσω ποτέ σε αυτό το σημείο, αλά με προκάλεσε ένας δυστυχής άνθρωπος», είπε ο κ. Τατούλης.

Ο κ. Νίκας, ανταπαντώντας, είπε ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί. «Έχουμε πρόβλημα με 45 εκατ. ευρώ ξαπλωμένα έργα. Έχουμε συνεχόμενες εκπτώσεις. Δεκαπέντε υπάλληλοι της Περιφέρειας απασχολούνται με το να στέλνουν οικονομικά στοιχεία στον εισαγγελέα και στην Αρχή Διαφάνειας, και αντί να μιλάμε για τις αναθέσεις για άυλα έργα, κοιτάμε να πετάμε την μπάλα. Εγώ δεν ξέρω αν είμαι δυστυχής άνθρωπος, ό,τι λέγεται και καταγράφεται για μένα, το υποβάλλω στην Αρχή Διαφάνειας, για να ελεγχθεί. Ξέρω ακριβώς τι μου γίνεται, όπως ήξερα και για την προεκλογική περίοδο τι γινόταν με διάφορες εταιρίες στοιχήματος.

Έχω τρία παιδιά που μεγάλωσαν με δυσκολίες, έχουν διδακτορικούς τίτλους, ο μικρός που με βοήθησε και στην προεκλογική περιοδο, 30 χρονων και, με σπουδές στα οικονομικά, δουλεύει με μπλοκάκι σε μια εταιρία όπου δουλεύουν δέκα χιλιάδες άνθρωποι.

Πήγα 3-4 φορές στο Εφετείο Πάτρας, μάρτυρας για τα απορρίμματα, όπου με έδιωξαν από τον διάδρομο. Είμαι περήφανος διότι διέσωσα μια πόλη. Αν αυτή η παράταξη δεν ερχόταν σε αυτή την αίθουσα, τα σκουπίδια δεν θα γίνονταν ποτέ, θα ήταν ακόμα χωράφια. Τα ανεμομαζώματα είναι και ανεμοσκορπίσματα.

Μην βάζουμε τα παιδιά μας μπροστά, όταν δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία. Δεν μπορούμε να λέμε στον αέρα, όταν υπάρχουν ΦΕΚ. Το παιδί μου αυτή τη στιγμή είναι σε επισκευές παραδοσιακών σπιτιών στη Μύκονο. Δεν είναι σε εταιρία που λαμβάνει δημόσια έργα!

Ένα παιδί 30 χρονών που μάχεται για το μεροκάματο! Στον αγώνα για τη ζωή! Τι έκανε; Δεν είναι σε εταιρία που λαμβάνει δημόσια έργα! Ποιος σε αυτή την αίθουσα δεν έχει ιερό και όσιο;».

Έργα ξάπλα, κύριοι! Ξάπλα! 45 εκατ. ευρώ! Τα δικά μου παιδιά δεν παίρνουν δημόσια έργα! Μάχονται για το μεροκάματο! Δεν θα επιτρέψω σε αυτόν τον άνθρωπο που προσβάλλει και την πατρίδα, και το έθνος, και την πολιτική ζωή! Λερώνει και το βήμα με αυτά που λέει!

Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης λαμβάνοντας τον λόγο, είπε: «Η μπαγαποντιά δεν μπορεί αν είναι η εικόνα ενός πολιτικού προσώπου. Μιλάει αυτός για εμένα! Που έχω τιμήσει το ελληνικό κοινοβούλιο, το κόμμα μου και την πατρίδα μου!

Μιλάει αυτός για εμένα, όταν στα νιάτα του ως φοιτητής είχε μπερδεμένη τοποθέτηση! Μιλάει για πατριωτισμό, όταν καθόταν και έδειχνε, ανθρώπους, δρόμους, τα πάντα. Συνεχίζει να μου κάνει προσωπικά τις επιθέσεις. Εκτιμώ ότι θα τον χαίρεται αυτός που τον επέλεξε και τον έφερε εδώ πέρα για αυτό το κατάντημα. Για αυτή την κάκιστη εικόνα ενός πολιτικού, εντός εισαγωγικών. Στον εργολάβο από τη Καλαμάτα δίνει όλες τις αναθέσεις. Ο γιος του έκανε εταιρία που παίρνει αναθέσεις.

«Αν νομίζετε ότι ο κ. Τσατσάμης που είναι Γραμματέας στον Δήμο Αθηναίων έκανε αρπαχτές, στείλτε το όπου να ‘ναι. Είμαι περήφανος γιατί μέχρι τώρα δεν είχε πει κουβέντα για μένα, γιατί κανένας δεν τόλμησε να κάνει αυτή την απρέπεια. Το παραμύθι με την Αρχή Διαφάνειας, συνεχίστε να το λέτε.

Αλλά οι καιροί ου μενετοί. Λέγατε ότι είμαι υπόδικος, και ότι έχω φάει δύο χρόνια φυλακή. Εσείς που φάγατε δύο χρόνια φυλακή για ανθρωποκτονία, βγήκα εγώ να σας κουνήσω το δάχτυλο; Βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις για τα γίνει το έργο για τα απορρίμματα».

Ο κ. Νίκας δεν άφησε αναπάντητα τα παραπάνω, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν είναι εκδικητικός. «Όταν ήρθε ο συγγενής του σε μένα, του είπα ”άλλο η εταιρία, η εταιρία πρέπει να πορευθεί, αλλά δεν έχει συμπληρωματικές συμβάσεις ούτε παρατάσεις”. Τα αμέτρητα παρακάλια σε αυτόν… Ένα έργο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Τρίπολης, έμεινε έτσι. Γι’ αυτό είμαστε εδώ;».

Η συνεδρίαση έληξε ύστερα από αυτό.

Η προσωπική κόντρα των δύο ανδρών θα συνεχιστεί, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Ωστόσο, οι πολίτες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, την ακρίβεια, την αβεβαιότητα και περιμένουν λύσεις από τους αιρετούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν μπορούν παρά να αναρωτιούνται γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου παρουσιάζει τόσο μεγάλες δυσλειτουργίες. Προχθές ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι ως προς τις πυρκαγιές, για παράδειγμα, και χθες, η συζήτηση στο ΠεΣυ αναλώθηκε στην εμπλοκή συγγενικών προσώπων των δύο «μονομάχων» σε εταιρίες που αναλαμβάνουν έργα.

Για αυτά τα πράγματα, υπάρχουν και τα δικαστήρια.

Τους πολίτες τους ακούει κανείς;

Η υποβάθμιση του ΠεΣυ Πελοποννήσου γνώρισε χθες νέα βάθη. Ελπίζουμε να σταματήσει η κόντρα εδώ.

Πηγή: arenanews.gr

«Πράσινο φως» για εργοστάσιο φαρμακευτικής κάνναβης στην Κορινθία

Previous article

Δήμας: “Μέλημα να αποζημιωθούν ισότιμα οι παραγωγοί που επλήγησαν από τις φωτιές”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.