ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τις αναφορές περί “κλεφτών και απατεώνων”

0

Ανεβαίνει το επίπεδο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και του δήμου Κορινθίων, πέντε μέρες μετά την ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΑΚ για το Στρατόπεδο και τέσσερις μετά το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο έγινε αποδεκτή η ένσταση της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας”.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι προσφεύγει στην Δικαιοσύνη για όσα ακούστηκαν δια χειλέων του δημάρχου Κορινθίων αλλά και του αντιδημάρχου Δημήτρη Μπίτζιου και αφορούσαν, αμέσως και εμμέσως, την συζήτηση της περασμένης Κυριακής. Ειδικότερα αυτό που ενόχλησε τους Αρχιτέκτονες είναι οι αναφορές του κ. Νανόπουλου “περί υποκίνησης των ενεργειών του συλλόγου από τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία“, αλλά και το βίντεο που ανάρτησε στο λογαριασμό του ο Δημήτρης Μπίτζιος και στο οποίο έκανε αναφορές σε συγκέντρωση κλεφτών και απατεώνων…

Ειδικά για την τελευταία περίπτωση, ο ΣΑΚ αναφέρει πως “για τους ως άνω συκοφαντικούς, εξυβριστικούς και απειλητικούς ισχυρισμούς και για τη προστασία του επιστημονικού και επαγγελματικού κύρους του Συλλόγου μας ενημερώθηκε το Δικηγορικό Γραφείο ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ Γ. ΚΟΣΜΑ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. ΚΟΣΜΑ &ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ (που άσκησε για λογαριασμό μας και τις ως άνω αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής ενώπιον του ΣΤΕ) με την εντολή να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες τόσο ενώπιον των αρμοδίων αρχών που ασκούν έλεγχο στους αιρετούς όσο και ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημ/κών Κορίνθου…”.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης έγιναν συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές για την επιστημονική και προσωπική υπόσταση των Αρχιτεκτόνων Ν. Κορινθίας από άτομα που φέρουν θεσμικό ρόλο και έχουν εκλεγεί για σκοπό διάφορο από αυτό του να προχωρούν στη τέλεση ποινικών αδικημάτων δια μέσω του διαδικτύου και του τύπου.

Οι χαρακτηρισμοί που απευθύνονται στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Κορινθίας, που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια και επιτελεί το σκοπό του σύμφωνα με το καταστατικό του , από αιρετούς (κ . Δήμαρχο Κορινθίων και κ. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του ιδίου Δήμου) δημοσίως και ενώπιον τρίτων και ιδιαιτέρως χαρακτηρισμοί του τύπου “ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΡΣΗ, ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” δεν μπορούν να παραμείνουν στο απυρόβλητο.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Κορινθίας, όπως δήλωσε και στην ημερίδα του την 5-6-2022 στο Επιμελητήριο Ν. Κορινθίας, προκειμένου να προστατεύσει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον και επιτελώντας το σκοπό του, έχει νομίμως ασκήσει, την 2-6-2022, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας την με αριθμό κατάθεσης Ε1257/2-6-2022 αίτηση ακυρώσεως και την με αριθμό κατάθεσης ΕΔ88/2-6-2022 αίτηση αναστολής κατά της υπ αριθμόν 45785/31-3-2022 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με την οποία αποφασίστηκε η σημειακή τροποποίηση του ΓΠΣ του Δήμου Κορινθίων για τη τροποποίηση της λειτουργίας του Στρατοπέδου Καλογερογιάννη από ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΗΣ σε πολεοδομημένο χώρο.

Εάν η άσκηση δικονομικού δικαιώματος του πολίτη για προσφυγή του στο δικαστήριο τον καθιστά αυτόματα να χαρακτηρίζεται ως άνω τότε κάτι άλλο υποκρύπτεται.
Τα εν λόγω δικόγραφα έχουν κοινοποιηθεί νομίμως στο Δήμο Κορινθίων την 3-6-2022 όπως προκύπτει από τις εκθέσεις επιδόσεων του αρμοδίου δικαστικού επιμελητή, παρόλους τους ισχυρισμούς του κ. Δημάρχου (για δικούς του λόγους) ότι δεν είχε λάβει γνώση αυτών!!

Για τους ως άνω συκοφαντικούς, εξυβριστικούς και απειλητικούς ισχυρισμούς και για τη προστασία του επιστημονικού και επαγγελματικού κύρους του Συλλόγου μας ενημερώθηκε το Δικηγορικό Γραφείο ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ Γ. ΚΟΣΜΑ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. ΚΟΣΜΑ &ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ (που άσκησε για λογαριασμό μας και τις ως άνω αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής ενώπιον του ΣΤΕ) με την εντολή να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες τόσο ενώπιον των αρμοδίων αρχών που ασκούν έλεγχο στους αιρετούς όσο και ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημ/κών Κορίνθου .

Αυτοί που εκστόμισαν τα ως άνω δια μέσω του διαδικτύου και του τύπου, θα πρέπει ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημ/κών Κορίνθου να καταθέσουν στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους άλλως γνωρίζουν και δεν μιλούν υποθάλπτοντας κλέφτες και απατεώνες ή είναι συκοφάντες.

Καλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην αναπαράγουν συκοφαντικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς για το Σύλλογο μας ιδιαιτέρως κατά το στάδιο της εκκρεμοδικίας και από άτομα που βρίσκονται σε πανικό, προστατεύοντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ενημερώνοντας το κοινό για την αλήθεια, ιδιαίτερα για το ζήτημα του στρατοπέδου Καλογερογιάννη που αποτελεί το μέλλον των επόμενων γενιών και είναι βέβαια μηδαμινής αξίας αν τα κτήρια θα έχουν 7 ή 12 μέτρα ύψος!!

Αυτό που ενδιαφέρει είναι να παραμείνει η χρήση του χώρου ως ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΗΣ για να το χαίρονται οι επόμενες γενιές.

Καλούμε το κ. Δήμαρχο Κορινθίων όπως σταματήσει άμεσα τις αναφορές περί υποκίνησης των ως άνω ενεργειών μας από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία καθώς οι αναφορές αυτές είναι ψευδείς και αναπόδεικτες, άλλωστε απόδειξη της αναλήθειας του ισχυρισμού αυτού είναι το γεγονός ότι στην ως άνω αναφερόμενη ημερίδα που πραγματοποιήσαμε στο Επιμελητήριο Κορινθίας μετείχαν πολίτες αλλά και στελέχη και από έτερα κόμματα που έλαβαν το λόγο και διατύπωσαν τις απόψεις τους , ημερίδα που πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησής μας στους πολίτες.

Τέλος για ακόμα μια φορά ενημερώνουμε ότι οι ενέργειες μας, που περιγράφονται ως άνω, αποτελούν υποχρέωση μας εκ του καταστατικού μας, αποτελούμε επιστημονικό Σύλλογο με μακρά ιστορία και δεν μας αφορούν οι κομματικές επιλογές, ούτε φέρουμε κομματική ταυτότητα και στήριξη, όπως αυτός που με τόση έπαρση μιλά για κομματικούς υποκινητές.

Ένα ΝΕΟ φεστιβάλ ξεκινά: Φεστιβάλ Αριστοναύτες στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Previous article

Ταγαράς: Στα 53,27 εκατ. € η χρηματοδότηση για την πλήρη αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.