Περιφερεια

Αντί για …τρένο, ο Νίκας φέρνει ηλεκτρικά λεωφορεία!

0

Στο υπουργείο Υποδομών βρέθηκε χτες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, για ζητήματα που αφορούν την περιφέρεια. Στο πιο σημαντικό και ενδιαφέρον για την Κορινθία, που αφορούσε το ζήτημα της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Άργους – Ναυπλίου, δεν υπήρξε κάποια σοβαρή εξέλιξη αν και ο κ. Νίκας έκανε λόγο για μια υπόθεση που είναι σε καλό δρόμο.

Ωστόσο, φαίνεται πως το έργο έχει σκαλώσει για τα καλά, και αυτό συνδέεται με την Κόρινθο και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ποσειδωνίας, από τα μπαζώματα μέχρι το Λουτράκι, για το οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί η χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο σιδηροδρομικός σταθμός, όπως και οι γραμμές, θα περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό ανάπλασης.

Η δεύτερη είδηση που προέκυψε αφορά την πρόθεση της περιφέρειας να προμηθευτεί ηλεκτρικά λεωφορεία για να εξυπηρετήσουν τις περιαστικές γραμμές. Ο σχεδιασμός είναι τα ηλεκτρικά αυτά λεωφορεία να τα διαχειρίζονται το Υπεραστικό και το Αστικό ΚΤΕΛ στο πλαίσιο μεταξύ τους συνεργασίας

Οπως είπε ο περιφερειάρχης, σε ό,τι αφορά την Κορινθία τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα εξυπηρετούν την περιοχή Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμού και Αγίων Θεοδώρων.

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στην Κόρινθο, στις 13 και 29 Ιουνίου

Previous article

Η Ουκρανία έχει καταναλώσει όλο τον σοβιετικό και ρωσικό οπλισμό της – Εξαρτάται πια πλήρως από τη Δύση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.