UncategorizedΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ korinthia.net.gr – Για δύο ακόμη χρόνια θα παραμείνουν οι δύο δομές στο στρατόπεδο της Κορίνθου

0

Μέσα στον ορυμαγδό της συζήτησης για την πολεοδόμηση του 6ου ΣΠ, κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μία αποστροφή του δημάρχου Κορινθίων στην εισήγηση του ξέφυγε της προσοχής όλων και μόνο όταν την ξανακούσαμε προσεχτικά την εντοπίσαμε ξανά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα είπε ο δήμαρχος Κορινθίων, το ΥπΕθΑ και το Υπουργείο Προ-Πο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του στρατοπέδου, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της ανοιχτής, αλλά κυρίως της κλειστής δομής ΠΡΟΚΕΚΑ, μέχρι το τέλος του 2024.

“Εκείνο το οποίο θα πετύχουμε με την απόφαση που θα πάρουμε σήμερα, είναι η απομάκρυνση της ανοιχτής και της κλειστής δομής. Σε αυτή την θέση εδώ ήταν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, ο οποίος είπε ότι πολύ σύντομα -και συνεργάζομαι μαζί του στο θέμα αυτό- έχει προβλεφθεί με χρηματοδότηση από την ΕΕ να φύγουν και η κλειστή και η ανοιχτή δομή.

Γι αυτό και η ανανέωση που ζητήθηκε από την Αστυνομία να γίνει παράταση της σύμβασης παραχώρησης για την κλειστή και ανοιχτή δομή δεν έγινε στα 5 χρόνια που ζητούσε η ΕΛΑΣ, αλλά στα δύο χρόνια. Σε αυτό το διάστημα θα έχουμε καταφέρει να γίνει και η παραχώρηση και η πολεοδόμηση και η απομάκρυνση των δύο αυτών δομών και η μεταφορά τους αλλού..”.

Πρόκειται στην ουσία για δικαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Korinthia.net.gr, το οποίο όχι μόνο είχε αποκαλύψει το σχετικό αίτημα της ΕΛΑΣ, αλλά είχε προβλέψει και την σχετική κατάληξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΒΟΜΒΑ: Η ΕΛΑΣ βάζει εμπόδια στην παράδοση του 6ου ΣΠ στον δήμο Κορινθίων

Πριν απο έναν ακριβώς μήνα δεν αποκαλύψαμε μόνο την αλληλογραφία της ΕΛΑΣ με το ΤΕΘΑ, τους όρους της σύμβασης και το αίτημα της ΕΛΑΣ για πενταετή παράταση της σύμβασης, αλλά προβλέψαμε και το γεγονός πως η σύμβαση θα επεκταθεί για δύο έτη.

To ζήτημα είναι ότι αυτή η παράταση ανατρέπει τα πάντα με δεδομένο ότι τον Δεκέμβριο του 2024 (και αν δεν υπάρξει νέα παράταση) θα έχουν μεσολαβήσει τόσο οι εθνικές όσο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές και είναι πιθανόν να έχει δημιουργηθεί ένα εντελώς καινούργιο τοπίο τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον δήμο.

NASA: Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb των 10 δισεκατομμυρίων χτυπήθηκε από μικρομετεωρίτη

Previous article

8 εκδρομές στα Λουτρά Αιδηψού ετοιμάζουν τα ΚΑΠΗ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.