ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Κυρα Βρύση και Ακροκόρινθο

0

Υπό πλήρη έλεγχο έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε χαμηλή βλάστηση πέριξ του κάστρου στην Αρχαία Κόρινθο. Η φωτιά πέρασε τα τείχη και άρχισε να καίει και εντός του Κάστρου της Ακροκορίνθου.

Από τον αρχαιολογικό χώρο είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως τουρίστες και επισκέπτες για παν ενδεχόμενο, δυστυχώς όμως η φωτιά πέρασε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο όπου υπήρχαν χόρτα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σημαντικές φθορές.

Επί τόπου παραμένουν και επιχειρούν 29 άντρες της Πυροσβεστικής με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα στην Κορινθία ξέσπασε και δεύτερη φωτιά, αυτή την φορά στα Ίσθμια, σε χαμηλή βλάστηση, δίχως να απειλείται η κατοικημένη περιοχή. Ήδη από τις πρώτες ρίψεις νερού που έγιναν από αέρος από ελικόπτερο, το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε σημαντικά και τελικά η φωτιά ελέγχθηκε.

Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ συνέδραμαν και εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 20 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Αρχαία Κόρινθος – Σε εξέλιξη φωτιά σε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση

Previous article

Tύμβος Καστά: Το ακριβό μυστικό που έκρυβε ο τάφος της Αμφίπολης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.