ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Στο Κίεβο σήμερα Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι, θα συναντηθούν με τον Ζελένσκι -Το παρασκήνιο της επίσκεψης

0

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς κι ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι μεταβαίνουν με ειδικό τρένο στο Κίεβο, όπως μεταδίδουν ιταλικά και γερμανικά ΜΜΕ, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν στο ειδικό αυτό τρένο στην Πολωνία και αναμένονται σήμερα το πρωί στο Κίεβο μετά από δωδεκάωρο ταξίδι, όπου θα έχουν αργότερα συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως μεταδίδει το γερμανικό κρατικό δίκτυο ZDF και η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, που έδωσε μάλιστα και μια φωτογραφία των Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι μέσα στο τρένο.

Το γαλλικό κανάλι BFMTV βρίσκεται μέσα στο τρένο με τους τρεις ηγέτες και έδωσε και βίντεο:

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, θα συναντηθεί το πρωί με τους τρεις Ευρωπαίους ηγέτες αφού καταφθάσει από άλλη διαδρομή. Το πρόγραμμά τους έχει τηρηθεί μυστικό για λόγους ασφαλείας.

Ο Ζελένσκι θα υποδεχθεί τους Ευρωπαίους ηγέτες στο παλάτι Μαριϊνσκι, την έδρα της ουκρανικής προεδρίας, για κρίσιμες συζητήσεις πριν την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου. Πέρα από τη στρατιωτική υποστήριξη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι θα συζητήσουν με τον Ζελένσκι το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είναι μεν υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής αλλά όχι άμεσα, ενώ η Ουκρανία αναμένει από τη σύνοδο την απόφαση των 27 για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που μπορούν να κρατήσουν αρκετά χρόνια.

Δήμος Κορινθίων: Συνεχίζεται το έργο κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος Αρχαίας Κορίνθου

Previous article

Το Επιμελητήριο καλεί τα μέλη του για την συμμετοχή τους στην 86η ΔΕΘ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.