ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Κόρινθο για τα ΙΣΤ’ Παύλεια

0

Την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλου Ιάσονος και Ακύλα, Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Διονυσίου του Α΄ Επισκόπου Κορίνθου και Βλασίου, Αγίων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, των Αγίων Μαρτύρων Κοδράτου και Λεωνίδου και της συνοδείας αυτού, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Οσίας Υπομονής, ως και οι Ιερές Εικόνες, της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και πάντων των εν Κορινθία Αγίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022), στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022».

Η υποδοχή θα γίνει στα Προπύλαια του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 8:00 μ.μ. 

Μετά την δέηση κατά την υποδοχή των Ι. Λειψάνων θα ακολουθήσει η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Απ. Παύλου και η «ενθρόνισις» αυτού. Ευθύς αμέσως θα τελεσθεί η Ιερά Ακολουθία «εις Εγκαίνια Δίσκου και Ποτηρίου καινών και αθίκτων», προσφορά τούτων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου υπό του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου για την συμπλήρωση δέκα πέντε (15) χρόνων από την εις Επίσκοπον και Μητροπολίτην Κορίνθου χειροτονία του
και την εγκατάσταση του στην Αποστολική Ι. Μητρόπολη μας.

Εν συνεχεία θα τελεσθεί η Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων,
χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, κατά την οποία θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ».

Αντιδράσεις προκαλεί η απαγόρευση ψαρέματος από το Λιμεναρχείο Κορίνθου

Previous article

Το πρόγραμμα των ΙΣΤ’ Παύλειων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.