ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δημοτικό Συμβούλιο: η επίθεση στον Πούρο, οι προχειρότητες στις ράμπες ΑΜΕΑ και η παραδοχή Πνευματικού για το σχολείο Αρχαίας Κορίνθου

0

Ομόφωνη και πάγκοινη ήταν η καταδίκη από το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου της απόφασης Βορίδη να απαγορεύσει στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας να φέρνουν θέματα προ ημερήσιας διάταξης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα έθεσε ο Νίκος Σταυρέλης, ο οποίος ζήτησε να βγει ψήφισμα με παραλήπτες την ΚΕΔΕ και τον υπουργό Εσωτερικών και με ευθύνη του προέδρου.
Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης καταδίκασαν όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ακόμα και εκείνα που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία, όπως ο Σπύρος Ζαχαριάς και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Κορδώσης.

Για ανώνυμη επίθεση που δέχτηκε έκανε λόγο ο Γιώργος Πούρος, με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία, χωρίς να τον κατονομάζουν, τον “φωτογραφίζουν” ως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος εν αγνοία του Δημάρχου και των υπηρεσιών κάνει ασφαλτοστρώσεις σε συγκεκριμένο χωριό και “εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα αλλά και φίλων και οικείων…”. Ο κ. Πούρος κατήγγειλε ως συκοφαντικό το δημοσίευμα και προετοίμασε το έδαφος για δικαστική συνέχεια.
Το θέμα άνοιξε εμμέσως, ο Χρήστος Κορδώσης, ο οποίος ζήτησε να μάθει αν υπάρχει στις Τεχνικές Υπηρεσίες αρχείο με στοιχεία για κάθε ασφαλτόστρωση, που γίνεται στο δήμο Κορινθίων. Ο κ. Πούρος απάντησε πως ασφαλώς κι υπάρχει και είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.  

Στις 27 Ιουνίου είναι προγραμματισμένα να ανοίξουν και πάλι τα δημοτικά ουρητήρια στην Κόρινθο, τα οποία παρέμεναν κλειστά για εργασίες ανακατασκευής.

Μεγάλη ενόχληση υπάρχει σε Αλμυρή και Λέχαιο για την προχειρότητα με την οποία έχουν τοποθετηθεί οι υποδομές πρόσβασης των ΑΜΕΑ στην θάλασσα. Όπως είπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζώγκος, Δόντης και Λαμπρινός ακόμα και το στρώσιμο των πανιών πάνω στα οποία κινούνται τα αμαξίδια έχει γίνει πρόχειρα, πάνω σε πέτρες και βότσαλα, ενώ κάποιες άλλες φορές ο αέρας διπλώνει το πανί (!) καθιστώντας αδύνατη την μετακίνηση των ανθρώπων.
Για το θέμα αυτό, και καθώς απουσίαζαν τόσο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Τιμολέων Πιέτρης όσο και ο δήμαρχος, ο αναπληρωτής του δημάρχου Γιώργος Πούρος σημείωσε πως πρόκειται για προσωρινές λύσεις, που έχουν γίνει μόνιμες τα τελευταία χρόνια, καθώς ο διαγωνισμός που είχε γίνει για να εγκατασταθούν οι κανονικές μόνιμες ράμπες τύπου seatrαck ακυρώθηκε λόγω της διαμάχης μεταξύ των δυο εταιρειών που διεκδικούσαν το έργο.
Όπως ειπώθηκε, επίσης, τα πρόχειρα αμαξίδια που έχουν εγκατασταθεί αντί να είναι στην θέση τους, βρίσκονται σε παρακείμενες επιχειρήσεις και πρέπει κάθε φορά να τα ζητούν όσοι θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν. Μάλιστα ο κ. Λαμπρινός κατήγγειλε πως το αμαξίδιο στην παραλία του Άσσου, κάποια στιγμή βρέθηκε να είναι γεμάτο με φρούτα, προφανώς επειδή κάποις το χρησιμοποιήσε για να τα μεταφέρει!

Για το μείζον θέμα του σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου, η είδηση είναι πως ο τέως δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός φαίνεται αποφασισμένος να στηρίξει την δημοτική αρχή για να προχωρήσει το έργο. Ο κ. Πνευματικός βεβαίωσε ως αληθές το ιστορικό που κατέθεσε ο Γιώργος Πούρος πριν απο μερικές ημέρες και το οποίο αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ευθύνη για την καθυστέρηση και πως η καθυστέρηση οφείλεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Μάλιστα ο κ. Πνευματικός εμφανίστηκε βέβαιος πως το έργο θα ολοκληρωθεί, αν και σημείωσε ότι η πλευρά του δήμου έχει ευθύνη γιατί καθυστέρησε να κάνει τις μελέτες που ζητούσε η ΕΦΑΚΟΡ και κανονικά δεν θα έπαιρναν πάνω από λίγες ημέρες.

Ενδιαφέρον σημείο στο ζήτημα αυτό είναι πως ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Κορίνθου, έκανε αναφορά για μεγάλες ευθύνες της ΕΦΑΚΟΡ, διατυπώνοντας μάλιστα την άποψη πως παραπλάνησε τον δήμο και τους κατοίκους. Σημείωσε ακόμα ότι στο σημείο που είναι το σχολείο έγινε ανασκαφή, και όταν δεν βρέθηκε τίποτα η υπηρεσία συνέχισε τις ανασκαφές σε παραπλήσια σημεία, όπου τελικά υπήρξαν ευρήματα. Μάλιστα είπε και κατεγράφη στα πρακτικά πως η υπηρεσία θέλησε να εκμεταλλευτεί την επιχορήγηση του δήμου. 
Το θέμα που πήγε να δημιουργηθεί -και το οποίο ενδεχομένως θα προκαλούσε αντιπαράθεση με την Αρχαιολογικη Υπηρεσία- έκλεισε αμέσως ο Γιώργος Πούρος που ξεκαθάρισε πως με την ΕΦΑΚΟΡ υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και δεν υπήρξε ποτέ παραπλάνηση από την μεριά της προς τον δήμο.

Ο Γιώργος Μουρούτσος έθιξε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τα συνεργεία πότε του ΔΕΔΔΗΕ και πότε των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Όπως είναι γνωστό αυτές τις μέρες το κέντρο της Κορίνθου και ειδικότερα η οδός Δερβενακίων ταλαιπωρούνται από τον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος σκάβει τα πεζοδρόμια για να υπογειοποιήσει τα καλώδια. Ο κ. Μουρούτσος υποστήριξε ότι ταυτόχρονα, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα αναμόρφωσης των πεζοδρομίων από τον δήμο και αναρωτήθηκε αν ο δήμος θα φτιάχνει τα πεζοδρόμια και μετά οι εταιρείες και ο ΔΕΔΔΗΕ θα τα ξηλώνουν για να κάνουν τις δουλειές του. Ζήτησε λοιπόν από την διοίκηση του δήμου να έρθει σε συμφωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να υπογειοποιήσει τα καλώδια πριν ο δήμος ξεκινήσει το πρόγραμμα ανάπλασής τους.
Ο Γιώργος Πούρος συμφώνησε απόλυτα με τον κ. Μουρούτσο, τόσο ως γενική αρχή, όσο και ως προς το ειδικό θεμα που έθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αρχαία Κόρινθο υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, ωστόσο ο Νίκος Σταυρέλης είπε ναι, αλλά με επιφυλάξεις καθώς, όπως είπε, “δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη και κανονιστική. Ως εκ τούτου κάθε αλλαγή είναι παράνομη και αν γίνει κάποιο ατύχημα ο δήμος θα βρεθει μπλεγμένος. Πάντως, ο Αλέξανδρος Πνευματικός είπε ότι υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη, με τον Γιώργο πούρο να σημειώνει πως τόσο ο ΚΟΚ, όσο και το ΦΕΚ για τον κορονοϊό επιτρέπουν στον δήμο να κάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.

Δεν βγήκε σε καλό το ταξίδι στην Πορτογαλία για Αννίβα και Νανόπουλο

Previous article

Χρηματοδότηση 200.000 ευρώ στον δήμο Βέλου Βόχας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω λειψυδρίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.