ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μετά το σχολείο Αρχαίας Κορίνθου στήριξη Πνευματικού στον Νανόπουλο και για το νερό

0

Σε μια ιδιότυπη “συγκατοίκηση” σε δύο μείζονα ζητήματα για την Κόρινθο φαίνεται να βρίσκονται τον τελευταίο καιρό δύο άσπονδοι πολιτικοί αντίπαλοι: ο τέως και ο νυν δήμαρχος.

Η πρώτη στιγμή που φαίνεται να ταυτίστηκαν ήταν πριν απο μερικές εβδομάδες κατά την μήνυση που έκανε ο Βασίλης Νανόπουλος στον άνθρωπο από το Ζευγολατιό που έκλεβε το νερό του δήμου Κορινθίων παρεμβαίνοντας στο δίκτυο του Άσσου.

Στην Οικονομική Επιτροπή και σε ό,τι αφορά το θέμα του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου ο Αλέξανδρος Πνευματικός υπερψήφισε την καταβολή της αποζημίωσης στον εργολάβο, αποκομίζοντας ωστόσο την παραδοχή Νανόπουλου ότι και η δημοτική αρχή έχει ευθύνες για την καθυστέρηση.

Και προχτές, στο δημοτικό συμβούλιο, για τα δύο αυτά θέματα, ταυτίστηκε με όσα έλεγε ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Πούρος. Ο κ. Πνευματικός βεβαίωσε ως αληθές το ιστορικό που κατέθεσε ο Γιώργος Πούρος πριν απο μερικές ημέρες και το οποίο αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ευθύνη για την καθυστέρηση και πως η καθυστέρηση οφείλεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Μάλιστα ο κ. Πνευματικός εμφανίστηκε βέβαιος πως το έργο θα ολοκληρωθεί, αν και σημείωσε ότι η πλευρά του δήμου έχει και αυτή ευθύνη, γιατί καθυστέρησε να κάνει τις μελέτες που ζητούσε η ΕΦΑΚΟΡ και κανονικά δεν θα έπαιρναν πάνω από λίγες ημέρες.

Όσο για το ζήτημα του νερού στην δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου; Τόσο ο κ. Πούρος, όσο και ο κ. Πνευματικός μίλησαν για συμφωνία με τους παραγωγούς ώστε να χρησιμοποιηθεί το δίκτυο κάποιων ιδιωτών προκειμένου να διαμοιραστεί το νερό και μέρος των παραγωγών να εξυπηρετηθεί.

Ο πρώην Δήμαρχος μάλιστα, περισσότερο κάθετος στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ανέφερε πως ελήφθη απόφαση, προκειμένου να σωθούν οι παραγωγοί του δήμου Κορινθίων να παύσει η ροή προς το Ζευγολατιό.

Την επομένη πήγε ένα βήμα παραπάνω και σε συνέντευξή του δήλωσε αποφασισμένος να στηρίξει την πολιτική Νανόπουλου στο νερό, για να συμπληρώσει πως “η δημοτική αρχή μας άκουσε και έκανε αυτό που έπρεπε. Αξιοποιούμε σήμερα το νερό μόνο για τις ανάγκες της ΔΕ Άσσου – Λεχαίου”.

Μένει να δούμε αν οι ήσυχες μέρες του Ιουνίου είναι κάτι παροδικό ή θα διατηρηθούν και σε άλλα θέματα.

Ο Απόστολος Παύλος και η σύνδεσή του με την ανερχόμενη πρωτεύουσα Κόρινθο

Previous article

7η Νεμεάδα στα βήματα του Μίλερ: Σήμερα στις 18:00 η τελετή έναρξης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.