ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Λύση από Αννίβα – Νανόπουλο: Νερό από την Κόρινθο θα πάρει το Ζευγολατιό

0

Ένα εξαιρετικό δείγμα κοινωνικής και διαδημοτικής αλληλεγγύης καταγράφηκε σήμερα στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού οι δήμαρχοι των όμορων δήμων Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος και Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο δήμος Κορινθίων θα μεταφέρει καθημερινά 35 κυβικά μέτρα πόσιμο νερό στις δεξαμενές του Ζευγολατιού, το οποίο και φέτος υποφέρει από την λειψυδρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών η δημιουργία του νέου δικτύου, που θα ενώνει τον αγωγό του δήμου Κορινθίων στον Άσσο, με το νέο δίκτυο ύδρευσης που κατασκευάζει ο δήμος Βέλου Βόχας και θα μεταφέρει απ ευθείας και χωρίς τον κίνδυνο νεροκλοπής το πολύτιμο νερό στις δεξαμενές του Ζευγολατιού.

Όπως έγινε γνωστό ανάλογη διαδημοτική συνεργασία υπήρξε και πέρυσι, μόνο που φέτος καθυστέρησε εξ αιτίας δύο παραγόντων.

Ο ένας ήταν οι δικαστικές διαμάχες που προέκυψαν μετά την αποκάλυψη ότι κάποιος έκλεβε το νερό του δήμου Κορινθίων από το δίκτυο του Άσσου και το μετέφερε χρησιμοποιώντας το παλιό δίκτυο του δήμου Βέλου Βόχας σε δικές του δεξαμενές, όπου μετά το πουλούσε για άρδευση. Ο Βασίλης Νανόπουλος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα νέο δίκτυο, ασφαλές και με συστήματα τηλεμετρίας, το οποίο να διασφαλίζει πως το νερό θα αξιοποιείται μόνο για ύδρευση του Ζευγολατιού.

Ο δεύτερος είναι πως, ενώ το δίκτυο είναι έτοιμο, υπάρχει καθυστέρηση με τους πλαστικούς αγωγούς που θα χρησιμοποιηθούν, μετά την μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε το εργοστάσιο που είχε πάρει την προμήθεια.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος περιέγραψε την κατάσταση και ανέδειξε τους τρεις άξονες στους οποίους κινούνται οι ενέργειες του δήμου και αφορούν σε βραχυπρόθεσμες λύσεις, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Εξήγησε ότι πρόβλημα λειψυδρίας εντοπίζεται σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου Βέλου-Βόχας, μερικά εκ των οποίων καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους ενώ άλλα «δανείζονται» νερό από διπλανά.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ζευγολατιό όπου όλες οι διαθέσιμες γεωτρήσεις του χωριού αποδίδουν αυτή τη στιγμή μάξιμουμ 15 κυβικά νερού.

Για το λόγο αυτό η υδροδότηση του Ζευγολατιού ενισχύεται από δύο γεωτρήσεις του Βραχατίου οι οποίες όμως και πάλι δεν καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο κ. Αννίβας Παπακυριάκος εξήγησε ότι όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο δήμος Βέλου-Βόχας απευθύνθηκε στους όμορους δήμους του για βοήθεια στην αντιμετωπιση της λειψυδρίας.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο δήμος Κορινθίων ανταποκρίθηκε άμεσα. Όμως εξαιτίας παράνομων παρεμβάσεων στο δίκτυο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά νερού, ο δήμος Κορινθίων, όπως εξήγησε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος, απαίτησε την κατασκευή ενός νέου δικτύου μήκους 3 χλμ για να εξασφαλιστεί ότι όλη η ποσότητα νερού που διαθέτει η Κορινθος φτάνει στην δεξαμενή του Ζευγολατιού και καλύπτει υδρευτικές ανάγκες.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος εξήγησε ότι παρουσιάστηκε καθυστέρηση στην κατασκευή του δικτύου, λόγω μιας πυρκαγιάς που υπήρξε πριν λίγο καιρό σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών το οποίο αποτελούσε τον κύριο προμηθευτή των πλαστικών σωλήνων του δικτύου. Γι’ αυτό το λόγο το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο Ζευγολατιό διογκώθηκε, εξαιτίας της καθυστέρησης.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος με τη σειρά στις δηλώσεις του εξήγησε ότι βρέθηκε σήμερα στο πλάι του δημάρχου Βέλου-Βόχας ως κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τόσο τον Αννίβα Παπακυριάκο όσο και προς τους κατοίκους του δήμου που δοκιμάζονται από την λειψυδρία.

Ενοχλητικές κλήσεις στο κινητό; Ποια είναι τα δικαιώματά μας

Previous article

Συμβαίνει τώρα! Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο πεδίο βολής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.