ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Έκανε και ζέστη, προτίμησαν τα μπάνια 21 δημοτικοί σύμβουλοι

0

Την σκόπιμη, όπως φάνηκε, απουσία των περισσοτέρων μελών του δημοτικού συμβουλίου της Κορίνθου καταδίκασε ο Βασίλης Νανόπουλος, χτες το απόγευμα. Το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο δεν έγινε, καθώς δεν υπήρξε απαρτία -απουσίαζαν τα 21 από τα 33 μέλη του Δ.Σ.- με σύσσωμη την απουσία των 7 συμβούλων της παράταξης Σταυρέλη, των 4 της παράταξης Πνευματικού, των ανεξάρτητων Κορδώση και Παπαδημητρίου, αλλά και δέκα συμβούλων της πλειοψηφίας.

Ότι η απουσία για τους περισσότερους ήταν στοχευμένη δεν υπάρχει αμφιβολία. Ειδικά για τους 7 της Πνοής Δημιουργίας, με δεδομένο όχι μόνο το γεγονός ότι συνήθως και οι επτά προσέρχονται εν χορώ και σπάνια απουσιάζουν, αλλά και το “ποστάρισμα” του Γιώργου Μουρούτσου, με την ειρωνική χροιά:

“Χωρίς ΠΝΟΗ… ασφυξία”, έγραψε ο κ. Μουρούτσος, δείχνοντας, μάλλον, πως η παρουσία των συμβούλων της παράταξης στην οποία μετέχει στο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί κλειδί για την λειτουργία του σώματος.

Καλόν θα είναι, πάντως, να μην κουνά το δάχτυλο στην μειοψηφία η δημοτική αρχή, καθώς (εκτός του ότι απουσίαζαν 10 σύμβουλοι της διαμορφωμένης πλειοψηφίας) και η ίδια έχει μετέρθει στο παρελθόν ανάλογες πρακτικές. Τελευταία φορά μάλιστα πριν απο μερικές εβδομάδες όταν δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας το δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητιόταν η ένσταση Σταυρελη για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου.

Γενικότερα, πάντως, το ζήτημα της απουσίας των μελών του δημοτικού συμβουλίου από τις συνεδριάσεις είναι κάτι που -κακώς- δεν έχει σχολιαστεί, ούτε αναδειχτεί ευρύτερα. Το φαινόμενο να απουσιάζουν είναι συχνό, κάποιοι μάλιστα το κάνουν πλέον μόνιμα. Μάλιστα για τον Πελοπίδα Καλλίρη αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά απουσία γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να τεθεί σε αργία (κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν.3852/2010), ενώ σε περίπτωση υποτροπής κηρύσσεται έκπτωτος.

Η αλήθεια είναι πως η ημερήσια διάταξη είχε επουσιώδη θέματα, αλλά πολλοί θα περίμεναν πως εκτός ημερήσιας διάταξης θα συζητιόταν το θέμα της φωτιάς που ξέσπασε στο Πεδίο Βολής και προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ Πνευματικού και Νανόπουλου.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη το βράδυ ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο πεδίο βολής, σε χώρο όπου κατά τον κ. Πνευματικό έχει δημιουργηθεί παράνομη χωματερή και κατά τον κ. Νανόπουλο προσωρινός χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Μάλιστα στην φωτιά αυτή άργησε πολύ να επέμβει η πυροσβεστική Υπηρεσία, το πρώτο αυτοκίνητο της οποίας έφτασε σχεδόν μία ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, όπως κατέγραψε από την πρώτη στιγμή το korinthia.net.gr.

Αισχύλεια 2022: Με ποικιλία εκδηλώσεων και την εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Εμπαιγμός, υποκρισία και η «αθόρυβη» επίσκεψη του ανέμελου πρωθυπουργού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.