Περιφερεια

Εντός του Ιουλίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Τρικούπη στην Διώρυγα

0

H καθυστέρηση στην έλευση του Πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή για την επίσκεψη στην Διώρυγα, αλλά και η παρουσία του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, έδωσε την ευκαιρία στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να προκαλέσει μία σύσκεψη στα γραφεία της ΑΕΔΙΚ, με την συμμετοχή των στελεχών της εταιρείας, αλλά και άλλων τοπικών παραγόντων.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται για την αναβάθμιση της περιοχής εκατέρωθεν της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, εκτιμήθηκε δε ότι περί τα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου του τρέχοντος Ιουλίου θα μπορέσουν να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Χαρίλαου Τρικούπη.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει και τις προετοιμασίες για την κατασκευή πεζόδρομου, στο δυτικό μέρος του καναλιού και συγκεκριμένα απ’ τη γέφυρα μέχρι τον Δίολκο (υποδομές, πρόσβαση ΑμεΑ, φωτισμός), ενώ έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση της περίφραξης, η οποία ήταν προγραμματισμένη να παραδοθεί στα τέλη Ιουνίου.

Για την περίφραξη,  ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στο μεγαλύτερο μήκος θα τοποθετηθεί συρμάτινο πλέγμα, σε απόσταση 10 μέτρων από το χείλος του καναλιού και πάνω στα όρια της διώρυγας. Ωστόσο, σε ορισμένα σημεία που έχουν επισκεψιμότητα θα μπει στο “φρύδι” των πρανών, ώστε να είναι εφικτό κάποιος να παρατηρήσει την διώρυγα σε όλο της το μεγαλείο με ασφάλεια.

Τι ακριβώς συνέβη με τα “άνοιξε κλείσε” στην Διώρυγα

Previous article

Διαβούλευση στη Νεμέα για την κυκλοφοριακή μελέτη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.