ΔΗΜΟΙ

12 εκατ. ευρώ για το ενιαίο παραλιακό μέτωπο Κορίνθου – Λουτρακίου

0

Την χρηματοδότησης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου (κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών ΟΣΕ, της βυθιζόμενης γέφυρας Διόλκου, της Σχολής Μηχανικού και της οδού Ποσειδώνος) ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Ταγαράς. Το έργο έχει προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ και αποσκοπεί στη σύνδεση των πόλεων της Κορίνθου και του Λουτρακίου, με όρους βιώσιμης κινητικότητας, μέσω ενός συνεκτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων.

Το έργο αφορά σε τρεις περιοχές παρέμβασης:

Περιοχή 1:   Ανάπλαση σιδηροδρομικών γραμμών ΟΣΕ στο διατιθέμενο εύρος απαλλοτρίωσης

Περιοχή 2:   Περιοχή βυθιζόμενης γέφυρας Διόλκου – στρατοπέδου Σχολής Μηχανικού

Περιοχή 3:   Οδός Ποσειδώνος (από το τέλος του στρατοπέδου μέχρι την συμβολή με την οδό Αιγαίου)

Η συγκεκριμένη πρόταση προάγει τη χρήση ποδηλάτου, ως μέσο εξυπηρέτησης και μεταφοράς, παράλληλα με την οδική ασφάλεια, η οποία τέθηκε ως βασική παράμετρος σχεδιασμού, καθ’ ότι ο ποδηλάτης πρέπει να νιώθει ασφαλής και να υπάρχει κατάλληλη διαδρομή με μεγάλο μήκος.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου περιλαμβάνει σε όλο της το μήκος (πλην του τμήματος από το στρατόπεδο έως την οδό Αιγαίου) ποδηλατόδρομο αμφίδρομης κυκλοφορίας συνολικού μήκους 2,7 χλμ και μαζί με τον ΣΒΑΚ Κορίνθου από το τμήμα σιδηρδρομικού σταθμού, μήκος σχεδόν 3 χλμ.

Πέραν της κατασκευής ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, ένα τμήμα της οδού Ποσειδώνος πρόκειται να μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, ενώ ένα άλλο θα αναδιαμορφωθεί με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμια εκατέρωθεν, για να λειτουργήσει ως μεικτής χρήσης (μηχανοκίνητη κυκλοφορία και ποδήλατο).

Μάλιστα, η ανάπλαση θα γίνει με σύγχρονο σχεδιασμό, υλικά και τρόπους εφαρμογής, προκειμένου να οργανωθούν οι υπαίθριοι χώροι και χώροι πρασίνου με όρους βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και να διασφαλίζεται η πλήρης και ασφαλής πρόσβαση και των ΑμεΑ, βάσει σχετικής εκθέσεως που έχει ήδη εκπονηθεί.

Το παραπάνω έργο έρχεται να προστεθεί στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Κορίνθου για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στα Καλάμια, που ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται με την κατεδάφιση των κτισμάτων στο τέλος του πεζόδρομου και την ενοποίηση μέχρι τα 5Φ, με προοπτική η επέκταση του πεζοδρόμου να φτάσει μέχρι το Κανταρέ σε δεύτερη φάση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου συζητά την Τρίτη 12 Ιουλίου για την “Λευκή Νύχτα”

Previous article

Νανόπουλος: το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης – η Κόρινθος αλλάζει όψη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΔΗΜΟΙ