Περιφερεια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Νέο πεδίο αντιπαράθεσης Νίκα – Νανόπουλου, με διαιτητή το ΣτΕ

0

Η υπόθεση του αναδόχου για τη διανομή του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο παρέπεμψε την μείζονα αυτή υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Στο εν λόγω δικαστήριο έχει προσφύγει η ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) δύο φορές, την πρώτη για την παραχώρηση σε ιδιώτη αδειών παροχής φυσικού αερίου στην Τρίπολη και την Κόρινθο (με παρέμβαση και της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέρ της ΔΕΔΑ) και την δεύτερη για την παραχώρηση σε ιδιώτη ανάλογων αδειών για την Καλαμάτα και την Σπάρτη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε, εντάσσει το φυσικό αέριο στις φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους, επομένως και να ενταχθούν έργα για το φυσικό αέριο στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

“Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται πως δικαιώνουν την πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που είναι προσανατολισμένη στον δημόσιο χαρακτήρα και έλεγχο των υποδομών για το φυσικό αέριο”, αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έδιωξαν 49χρονο από νοσοκομείο στην Πάτρα και πέθανε από έμφραγμα λίγα μέτρα μακριά -Διατάχθηκε έρευνα

Previous article

Σχέδιο τεσσάρων σημείων για την ενεργειακή επάρκεια – Διπλασιάζεται η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.