ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα – «Άγιος Ανδρέας»: Στο Πειθαρχικό δύο νοσηλεύτριες για τον νεκρό 49χρονο

0

Συνεχίζονται οι καρατομήσεις του υπουργείου Υγείας στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, καθώς σήμερα αναμένεται το Πειθαρχικό για τις δύο νοσηλεύτριες για τον θάνατο του 49χρονου άνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο 49χρονος έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στην πλάτη και δυσφορία. Ο ίδιος την προηγούμενη ημέρα είχε διαγνωστεί με ψύξη μετά από επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό.Το νοσοκομείο στην Πάτρα δεν εφημέρευε και η νοσοκόμα που τον είδε τον παρέπεμψε σε άλλη νοσοκόμα, η οποία δεν κάλεσε γιατρό να έρθει να τον εξετάσει και του είπε να πάει καλύτερα στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 49χρονος τηλεφώνησε στον αδερφό του για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως λίγα λεπτά προτού φτάσουν ο άντρας έσβησε στα χέρια του αδερφού του από ανακοπή καρδιάς.

Ο ίδιο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε μέσα σε ένα 24ωρο να έχει στα χέρια του το πόρισμα, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλα πέντε άτομα θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του 49χρονου.

«Υπήρχαν 20 γιατροί, όχι 70»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Ο κος Στελλάτος τόνισε πως το κλίμα στο νοσοκομείο είναι βαρύ και ανέφερε ότι πριν από αυτό το περιστατικό, στην ίδια βάρδια προσήλθε άτομο με πόνο στο στήθος στην ίδια νοσηλεύτρια, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γαιτρός που να εφημερεύει στα επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Ο ίδιος τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

Λουτράκι: «Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Φαντάζεσαι μία θάλασσα με περισσότερα πλαστικά από ψάρια;»

Previous article

Καιρός: Πότε θα έχουμε καύσωνα – Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 43 βαθμούς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΕΛΛΑΔΑ