ΚΑΙΡΟΣ

Στην Ελλάδα από σήμερα και για δέκα μέρες ο ευρωπαϊκός καύσωνας – Τι θερμοκρασίες προβλέπει η ΕΜΥ για την Κορινθία (ΠΙΝΑΚΑΣ)

0

Φθάνει από σήμερα και στην Ελλάδα ο ευρωπαϊκός καύσωνας, με τις θερμοκρασίες να εκτοξεύονται στους 40 βαθμούς και κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη διάρκεια.

Σε ό,τι αφορά στην Κορινθία οι μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι και την Τετάρτη θα είναι οι εξής:

 ΚόρινθοςΚιάτοΒέλο-ΒόχαΞυλόκαστροΛουτράκιΝεμέα
Παρασκευή36°C37°C37°C35°C37°C35°C
Σάββατο37°C37°C37°C36°C38°C36°C
Κυριακή39°C40°C40°C38°C40°C38°C
Δευτέρα39°C40°C40°C39°C41°C39°C
Τρίτη40°C41°C41°C39°C41°C40°C
Τετάρτη40°C40°C40°C39°C41°C40°C

Οι άνεμοι θα είναι από 1 μέχρι 3 μποφόρ, ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με άπνοια.

Η πρόβλεψη του Meteo για τον καύσωνα
Οι σχετικά ψυχρές αέριες μάζες που είχαν επικρατήσει πάνω από τα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης, δίνουν σταδιακά τη θέση τους σε θερμότερες, των οποίων μάλιστα η θερμοκρασία θα είναι έως και 10 περίπου βαθμούς πάνω από την μέση κλιματική τιμή της εποχής. Αποτέλεσμα θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας σε τιμές πάνω από τις συνήθεις για την εποχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινάει από σήμερα, Πέμπτη 21/07 ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα. Αν και η εκτίμηση της διάρκειας της θερμής περιόδου εμπεριέχει σημαντική αβεβαιότητα, τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η θερμή περίοδος αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστο έως το τέλος του μήνα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως το βράδυ του Σαββάτου 30/07. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη.

Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κλπ.

Βίντεο με τον εμπρηστή που φαίνεται να βάζει φωτιά στην Παλλήνη

Previous article

Περιβαλλοντικό πάρκο στην σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος Βέλο – Πως θέλει να το φτιάξει η περιφέρεια (φωτό)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ