ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Καταγγελία κατοίκων των Αρχαίων Κλεωνών για το δίκτυο υδροδότησης – Τι απαντά ο δήμαρχος Νεμέας

0

Σε καταγγελία για την κατασκευή από ιδιώτη δικτύου υδροδότησης, μέσω ιδιωτικής γεώτρησης, έχουν προχωρήσει κάτοικοι των Αρχαίων Κλεωνών. Το δίκτυο -όπως αναφέρεται στο εξώδικο που στέλνει προς τον δήμαρχο Νεμέας, Κώστα Φρούσιο, ο κ. Παναγιώτης Κυριάκου- «μεταφέρει χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού από τις Αρχαίες Κλεωνές του δήμου Νεμέας, στο χωριό Καλέντζι του δήμου Βέλου Βόχας, έναντι αδρής αμοιβής».

Ειδικότερα, στο εξώδικο αναφέρεται:

«Κύριε δήμαρχε, έχετε πριν από τρεις μήνες ενημερωθεί τόσο από κατοίκους των αρχαίων Κλεωνών, όσο και από εμένα προσωπικά, για το διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος μας και συγκεκριμένα ότι στο χωριό μας έχει κατασκευαστεί παράνομο δίκτυο υδροδότησης, μέσω ιδιωτικής γεώτρησης, που μεταφέρει έναντι αδρής αμοιβής, χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού, στο γειτονικό χωριό Καλέντζι του δήμου Βέλους Βόχας.

Την ίδια ενημέρωση έχουμε κάνει και στον πρόεδρο της τοπικής μας κοινότητας των Αρχαίων Κλεωνών. Γνωρίζετε ότι αυτή η διαδικασία απαγορεύεται ρητά, αλλά παρ όλα αυτά, ούτε μία –μέχρι στιγμής- ενέργεια έχουμε δει να κάνετε, προκειμένου να σταματήσει η παρανομία αυτή.

Αποτέλεσμα της απραξίας αυτής είναι να έχει κατέβει επικίνδυνα ο υδροφόρος ορίζοντας του χωριού μας και οι δικές μας νόμιμες γεωτρήσεις να παρουσιάζουν πτώσεις της παραγωγής τους.

Σας καλώ άμεσα να ενεργήσετε τόσο προς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, όσο και προς κάθε αρμόδια αρχή προκειμένου να σταματήσει η παράνομη μεταφορά νερού, που απειλεί την αγροτική μας παραγωγή.

Κύριε δήμαρχε κινδυνεύουν οι καλλιέργειές μας και οι περιουσίες μας, το αντιλαμβάνεστε;», καταλήγει το εξώδικο που κοινοποιήθηκε, εκτός από τον δήμαρχο Κώστα Φρούσιο, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αρχαίων Κλεωνών και την Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων της ΠΕ Κορινθίας.

Το Korinthia.net.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, ο οποίος υποστήριξε ότι εδώ και 2,5 μήνες έχει κάνει επώνυμη καταγγελία στην Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων, αλλά και στα κεντρικά της Περιφέρειας, και περιμένει την γνωμοδότηση της υπηρεσίας, αφού πρώτα αυτή κάνει έλεγχο, αν όλα είναι σύννομα. Μάλιστα στην ίδια διαπίστωση έχει φτάσει και ο εισαγγελέας, με τον οποίο επικοινώνησε ο δήμαρχος, τον ενημέρωσε για τις δράσεις που έχει αναλάβει και κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή πρέπει να περιμένουν την απάντηση/γνωμοδότηση της Περιφέρειας για τη νομιμότητα της σύνδεσης.  

«Έχω, όμως, μία απορία», συνέχισε. «Γιατί δεν αναφέρουν στο εξώδικό τους, αφού λένε πως είναι παράνομο δίκτυο υδροδότησης, το όνομα του ανθρώπου που την έχει κάνει; Μήπως φοβούνται την νομική αντίδρασή του;», σημειώνει. Ο κ. Φρούσιος μάς είπε ακόμα πως απ ό,τι γνωρίζει ο ίδιος, ο ιδιώτης είχε άδεια για 89.000 κυβικά μέτρα και 130 στρέμματα, την οποία αναβάθμισε σε 120.000 κυβικά μέτρα και 150 στρέμματα.

Επίσημη ένταξη για το έργο των 12 εκατ. ευρώ στο παραλιακό μέτωπο Κορίνθου – Λουτρακίου

Previous article

Aνακοίνωση του δήμου Λουτρακίου για την εμποροπανήγυρη Παναγίας της Γιάτρισσας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.