ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Έκπληξη! σε ξενοδοχειακή μονάδα μετρατρέπεται το ρετσινάδικο στην Ποσειδωνία

0

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη επιφυλάσσει η επιχειρηματική κινητικότητα στην Κορινθία. Όπως φαίνεται είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στην Ποσειδωνία, του γνωστού «ρετσινάδικου», όπου ήδη από σήμερα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protinewskorinthias.gr που έγινε η έκταση των 50 περίπου στρεμμάτων περιήλθε σε ιδιώτη, ο οποίος σκέφτεται να την αξιοποιήσει τουριστικά. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι επιχειρηματίες σε εύλογο χρόνο θα αξιοποιήσουν την παραλία της Ποσειδωνίας με την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας. Σε ό,τι αφορά το κτίριο του ιστορικού ρετσινάδικου, σύμφωνα με τον κ. Νανόπουλο, αυτό θα αξιοποιηθεί και δεν θα γκρεμιστεί.

Η εξέλιξη αυτή είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των επενδύσεων τουριστικού χαρακτήρα, που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην (ανατολική κυρίως) Κορινθία. Έχουν προηγηθεί οι επενδύσεις των Ιρλανδών του Comer Group με την αγορά των ξενοδοχείων Casino και Ποσειδώνας στο Λουτράκι, αλλά και με την αξιοποίηση και ανακαίνιση του ξενοδοχείου Χανικιάν στους Αγίους Θεοδώρους.   

Μάλιστα, αν όντως ο χώρος αυτός μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα, αλλάζει για τα καλά και την τουριστική εικόνα της Κορίνθου, ως δήμου.

Πανω απ όλα, όμως, αξιοποιείται ένα ακίνητο – ρημάδι, αλλά μεγάλης αξίας, σε έναν προνομιακό χώρο, αληθινό φιλέτο, με όρους οικιστικούς.  

Το Ρητινεργοστάσιο της Ποσειδωνίας ήταν ο πρώτο συνεταιριστικό δασικό εργοστάσιο στην Ελλάδα που φτιάχτηκε από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κορίνθιας για λογαριασμό των Ρητινοκαλιεργητών ή ρετσινάδων των εννέα ρητινικών συνεταιρισμών των Γερανείων και της Σολυγείας του Νομού Κορινθίας. Εκεί σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι των χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων των πολιτισμών της Μεσογείου, στην Ποσειδωνία, στον Ισθμό της Κορίνθου.

Με πληροφορίες από το protinewskorinthias.gr

Πρώην πράκτορας της CIA αποκαλύπτει: Πληρώσαμε πολλούς για να γίνει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία

Previous article

Ανοίγει κλιματιζόμενους χώρους ο δήμος Κορινθίων λόγω καύσωνα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.