ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Διπλή έκκληση Νανόπουλου για το νερό και τα σκουπίδια

0

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου προκάλεσε σήμερα ο δήμαρχος Κορινθίων για δύο σημαντικά θέματα.

Το πρώτο αφορά την διαχείριση του νερού, καθώς ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ κάνουν προσπάθειες ώστε να μην χρειαστεί το νερό της Στυμφαλίας, με το οποίο υδρεύεται όλος ο δήμος, να συμπληρωθεί από νερό γεωτρήσεων. Ο κ. Νανόπουλος έκανε έκκληση να μην χρησιμοποιούν οι δημότες το νερό του δήμου για να ποτίζουν κήπους, γκαζόν, ή ακόμα χειρότερα, τα αγροκτήματά τους. Απαντώντας σε ερώτηση του korinthia.net.gr, πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας νερού φέτος, εκτός αν συνεχιστεί η ανυδρία και τον φετινό χειμώνα.

Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα έλλειψης νερού που παρουσιάστηκε πριν απο λίγο καιρό στον Μαψό για 24 ώρες. Όπως είπε το πρόβλημα δημιουργήθηκε απο έναν πολίτη ο οποίος το βράδυ συνέδεσε την δεξαμενή που υδρεύει το χωριό με το δίκτυο άρδευσης και πότισε τα κτήματά του! Του ασκήθηκε μήνυση η οποία έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ο κ. Νανόπουλος αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων και δημιουργήθηκε κατά το τριήμερο της Παναγίας. Με δεδομένο πως ούτε ο ΧΑΔΑ του Χιλιομοδίου λειτουργεί πλέον, ούτε ο προσωρινός Σταθμός Μεταφόρτωσης του Πεδίου Βολής, η υπηρεσία καθαριότητας δεν έχει χώρο να εναποθέσει τα απορρίμματα, αφού ο Σταθμός Μεταφόρτωση του Σπαθοβουνίου δεν λειτουργεί την Κυριακή ή τις αργίες.

Τούτου δοθέντος ο κ. Νανόπουλος κάλεσε τους δημότες να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα, αν ο κάδος έχει γεμίσει και σε κάθε περίπτωση να μην τα αφήνουν εκτός των κάδων. Ειδικότερα, δε, για τα ογκώδη, ζήτησε από τους δημότες να μην τα αφήνουν ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία ή δίπλα από τους κάδους, παρά να έρχονται σε επικοινωνία με την Υπηρεσία καθαριότητας, προκειμένου να κλείνουν ραντεβού για να περνάει το αυτοκίνητο και να τα παίρνει…

Ανεβήκαμε στην Αρχαία Κόρινθο των ηδονών, της Τέχνης, των πολέμων -Σαν να διασχίζεις στιβάδες της Ιστορίας [εικόνες]

Previous article

Η μπόρα βοήθησε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στο Κατακάλι – Μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.