ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Για κραχ στην αγροτική οικονομία μιλούν οι παραγωγοί – Απειλούν με κινητοποιήσεις

0

Σοβαρά προβλήματα για την αγροτική οικονομία της Κορινθίας αναδεικνύονται σχεδόν καθημερινά, μέσα από την κραυγή αγωνίας των παραγωγών, αλλά και απλών πολιτών που βρίσκονται γύρω από την αγροτική παραγωγική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος με ανάρτησή του βγάζει κραυγή αγωνίας προς τους βουλευτές και τους υπουργούς από το νομό.

Κύριοι υπουργοί και Βουλευτές της Κορινθίας μας, ως αγρότες, σας έχουμε ενημερώσει για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, σχετικά με τις τεράστιες ζημίες που έχουν προκληθεί στην Σουλτανίνα εδώ και 2 μήνες περίπου.

Η μόνη απάντηση και η υπόσχεση που πήραμε σαν αγρότες ήταν «θα κάνουμε ότι μπορούμε από την στιγμή που δεν σας αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ».

Κύριοι ακόμα περιμένουμε την συνάντηση που μας είχατε υποσχεθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, αλλά δυστυχώς ούτε και αυτό έγινε!!!

Κύριοι είχαμε όλη την καλή διάθεση τώρα πλέον αυτό δεν υπάρχει και ο λόγος ένας : Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, έχουμε καταστραφεί ως αγρότες και απ’ ό,τι φαίνεται είμαστε μόνοι μας σε όλο αυτό, χωρίς να έχουμε το κράτος δίπλα μας!!!

Η λύση απ’ ό,τι φαίνεται, για να ακουστεί η φωνή του αγρότη όταν δεν έχει πλέον το κράτος δίπλα του, είναι μία: και πιστέψετε με το πρώτο τρακτέρ που θα βγει στο δρόμο θα είναι το δικό μου και σας μιλάω ως αγρότης και Πρόεδρος της Κοινότητας Άσσου

Καλό σας βράδυ…».

Αλλά λίγες μέρες νωρίτερα και ο πρώην δήμαρχος Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος ένωσε και αυτός την φωνή του με όσους αγωνιούν για το που πάει η αγροτική οικονομία του νομού.

«Ο αγροτικός κόσμος της Κορινθίας σε απόγνωση. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κραχ (όσο βαριά κι αν είναι η λέξη) της αγροτικής οικονομίας του νομού. Είναι κάτι που πρέπει να το δει άμεσα η έχουσα την ευθύνη κυβέρνηση. Προτείνω και αναμένω πρωτοβουλία από τους έξι δημάρχους του νομού…».

Είναι αλήθεια πως η κατάσταση βρίσκεται πλέον στο μη περαιτέρω. Για μια ακόμα χρονιά η ξηρασία και η ανομβρία έχει στεγνώσει τα χωράφια, ενώ οι έντονες τελευταίες βροχοπτώσεις, δημιουργούν άλλα προβλήματα, σπρώχνει όλο τον όγκο των σταφυλιών προς οινοποίηση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις τιμές.

Ο κ. Ανδριανάκος εξηγώντας ποια είναι τα προβλήματα αναφέρει χαρακτηριστικά:

1)Το αυξημένο κατά πολύ κόστος καλλιέργειας, λιπάσματα φάρμακα καύσιμα ενέργεια.

2) Σουλτανίνα ένα βασικό προϊόν της Κορινθίας στα αζητητα μόνο το 10% έχει τρυγηθει μέχρι στιγμής και αυτό σε τιμές κάτω του κόστους.

3)Κορινθιακή σταφίδα στα αζητητα και η τελευταία τιμή για την περσινή 80-90 λ .

Αυτά είναι ένα μέρος. Αν προσθέσεις τις καιρικές συνθήκες ανομβρία λειψυδρία που έκανε παραγωγούς να αγοράζουν νερό 80και 100 €/ ώρα. Υπερβολικές βροχοπτώσεις τώρα στην ώρα της συγκομιδής κλπ κλπ κλπ...”.

Δήμας: Τα σχολεία της Κορινθίας ενισχύονται φέτος με 111 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς & 365 νέους αναπληρωτές

Previous article

Αλέξανδρος Καραμανλάκης: Το πρώτο θύμα της ελληνικής αεροπορίας – Πώς πνίγηκε στον Κορινθιακό Κόλπο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.