ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Λαϊκή συνέλευση στη Νεμέα για τις ζημιές στην σταφίδα και τους αμπελώνες…

0

Το θέμα των σημαντικών ζημιών που προκάλεσαν σε καλλιέργειες σταφίδας και σε αμπελώνες οι συνεχείς βροχοπτώσεις και η αυξημένη υγρασία των τελευταίων ημερών στην περιοχή του Δήμου Νεμέας, συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου, στο Δημαρχείο Νεμέας.

Στην σύσκεψη, παρουσία των υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, στελέχη του ΕΛΓΑ και γεωπόνοι της Περιφέρειας.

“Οι αρχικές εκτιμήσεις, οι οποίες θα συγκεκριμενοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ακόμα ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα συγκαλείται σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 3.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- ο ίδιος, ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά την εν λόγω σύσκεψη θα εξεταστούν οι αναφορές των ζημιών και θα εξεταστεί ο τρόπος κάλυψης των παραγωγών, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Την προκαταρκτική ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τις επιπτώσεις στην σταφίδα και τα αμπέλια στον Δήμο Νεμέας από τις βροχοπτώσεις και την υγρασία των τελευταίων ημερών, μπορείτε να δείτε εδώ.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου καλούνται όλοι οι αγρότες-παραγωγοί σε λαϊκή συνέλευση με θέμα την πορεία και τους τρόπους δράσης που πρέπει από κοινού να ασκήσουμε για την αντιμετώπιση των καταστροφικών ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες.

Μετά την επίσκεψη του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Πάτρας και την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η  παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη…”.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Κι έγινε η (λευκή) νύχτα, μέρα…

Previous article

Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΕΟ Αθηνών Κορίνθου μέχρι τον Μάιο 2023!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.