ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Βοήθεια από την πολιτεία ζητά ο Παπακυριάκος για τους αγρότες του νομού

0

Την άμεση έναρξη υποβολής δηλώσεων και εκτιμήσεων ζημιών, καθώς και την ένταξη των καλλιεργειών στο πρόγραμμα Deminimis, ζητά ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αφορμή οι μεγάλες ζημιές που έπαθαν οι αγρότες του δήμου Βέλου Βόχας (και όχι μόνο) στην σουλτανίνα και την κορινθιακή σταφίδα, από τις καιρικές συνθήκες του φετινού καλοκαιριού.

Παράλληλα συνυπέγραψε και προώθησε αρμοδίως στον ΕΛΓΑ, κοινή επιστολή των προέδρων των κοινοτήτων του δήμου, η οποία περιελάμβανε και σειρά αιτημάτων.

Όπως αναφερει σε ανακοίνωσή του ο δήμος βέλου βόχας, “οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε συνδυασμό με τις συνεχείς, ασθενείς βροχοπτώσεις του τελευταίου 15νθημερου έχουν επιφέρει μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες σουλτανίνας και επιτραπέζιων σταφυλιών.

Ήδη από τις 11 Αυγούστου ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος συνυπέγραψε και προώθησε αρμοδίως στον ΕΛΓΑ, κοινή επιστολή των προέδρων των κοινοτήτων του δήμου, η οποία περιελάμβανε και σειρά αιτημάτων.

Σήμερα 31/08/2022 ο δήμαρχος προχώρησε στην αποστολή νέας επιστολής στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού, στην αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας καθώς και στον ΕΛΓΑ.

Ο δήμαρχος ζητά άμεσα την έναρξη υποβολής δηλώσεων και εκτιμήσεων ζημιών καθώς και την ένταξη των καλλιεργειών στο πρόγραμμα Deminimis.

Ο δήμος Βέλου-Βόχας στηρίζει τους αγρότες που έχουν πληγεί βάναυσα και στέκεται στο πλευρό τους διεκδικώντας μαζί τους...”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Συμμαχία να σου πετύχει! ΤΟ ΝΑΤΟ συγχαίρει την Τουρκία για την… Μικρασιαστική Καταστροφή

Previous article

Αυτές είναι οι ελληνικές συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Volleyball U18 που ξεκινά στο Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.