ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Βασιλείου και Ζερβός ρωτούν: “ποιοι ιδιώτες και γιατί αφήνουν σκουπίδια στον κλειστό ΧΑΔΑ του Λουτρακίου;”

0

Κοινό Δελτίο Τύπου εξέδωσαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων “Επιλογή Ευθύνης” και “Ώρα για Δράση”, Κωστής Ζερβός και Δημήτρης Βασιλείου, με αφορμή “επισκέψεις” φορτηγών στον χώρο του Χ.Α.Δ.Α. από ιδιώτες εργολάβους, παρά το γεγονός ότι είναι κλειστός εδώ και μήνες…

“Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 29 Αυγούστου μεταβήκαμε στην περιοχή του Χ.Α.Δ.Α. Λουτρακίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν υποπέσει στην αντίληψή μας επρόκειτο να μεταφερθούν και να εναποτεθούν παρανόμως απορρίμματα στον χώρο του Χ.Α.Δ.Α. από ιδιώτες εργολάβους…”, αναφέρουν στο δελτίου Τύπου οι δύο αυτοδιοικητικοί.

Πράγματι από τις 06:30 έως τις 07:00  κατέφθασαν στο σημείο δύο μεγάλα φορτηγά γεμάτα απορρίμματα. Λίγο αργότερα στο σημείο κατέφθασε και όχημα γνωστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στη  διαχείριση αποβλήτων, τη συλλογή & αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Η παρουσία μας τους απέτρεψε να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες και αποχώρησαν από το σημείο. Η διαδρομή του ενός εκ των δύο φορτηγών κατέληξε στο Σ.Μ.Α. των Αγίων Θεοδώρων, όπου και εναπόθεσε το φορτίο του.

Μετά και από επικοινωνία που είχαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες μάς ενημέρωσαν ότι αυτό είναι ένα συχνότατο φαινόμενο, για το οποίο μάλιστα έχουν κατατεθεί πληθώρα μηνύσεων κατά του Δήμου και παντός υπευθύνου. Μας προέτρεψαν μάλιστα να ακολουθήσουμε την ίδια οδό, το οποίο φυσικά και θα πράξουμε, καταθέτοντας και όλο το φωτογραφικό υλικό που έχουμε στην κατοχή μας.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν δημόσια από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Πέρρα καθώς και από τον Δήμαρχο κ. Γκίωνη είναι:  

  • Ποιος έχει τα κλειδιά του Χ.Α.Δ.Α.; Διαθέτουν κλειδιά και ιδιώτες εργολάβοι;
  • Ποιοι έχουν πρόσβαση τελικά;
  • Γιατί ο χώρος δεν έχει φύλακα ή τουλάχιστον κάμερες καταγραφής ώστε να ξέρουμε ποιοι τον χρησιμοποιούν παρόλο που έχει κλείσει τυπικά;

Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος είναι ενήμεροι για την τραγική αυτή κατάσταση αφού έχουν κατατεθεί ήδη μηνύσεις. 

Το τελευταίο ερώτημα λοιπόν που πρέπει να απαντήσουν είναι η αιτία που αφήνουν απροστάτευτο έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου των Γερανείων συνεχίζοντας την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής.

Είναι στο πλαίσιο της γενικότερης ανεπάρκειας που τους χαρακτηρίζει ή υπάρχει και δόλος;  Eίναι προφανές ότι αν οι εργολάβοι τα απορρίπτουν ανεξέλεγκτα στον χώρο του Χ.Α.Δ.Α., μειώνουν το κόστος, αυξάνοντας το κέρδος τους.

Δυσωδία…“, καταλήγει η ανακοίνωση, των κ.κ. Ζερβού και Βασιλείου.

ΠΗΓΗ: LOUTRAKI365.GR – φωτο αρχείου

Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων Β.Νανόπουλου με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κορινθίας

Previous article

Στην Κλειστή Δομή της Κορίνθου οι 31 μετανάστες που περισυνελέγησαν στην Ζάκυνθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.