ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Ψυχογιού: “Η κυβέρνηση άφησε εκτός voucher βρεφονηπιακών σταθμών 1 στα 3 παιδιά”

0

Σε καταγγελία για την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τα voucher της προσχολικής αγωγής προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός. Όπως αναφέρει, μάλιστα, 1 στα 3 παιδιά κόπηκαν, αφού οι σχετικές αιτήσεις απορρίφθηκαν, ενώ ακόμα και για όσα λάθη έχουν γίνει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) βάζει τους γονείς να κάνουν ενστάσεις, αντί να τα διορθώσει η ίδια άμεσα.

Αναφέρει ο κ. Ψυχογιός

Εκατοντάδες γονείς του Νομού μας που ταλαιπωρούνται όλο τον Αύγουστο λόγω καθυστέρησης της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, πληροφορήθηκαν μόλις στις 31 Αυγούστου ότι απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους, με αποτέλεσμα 1079 παιδιά (!!!) στην Κορινθία, δηλαδή το 33% όσων είχαν πλήρεις φακέλους, να μείνουν ως τώρα εκτός Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ για τη νέα σχολική χρονιά, εφόσον δεν λαμβάνουν το πολυπόθητο voucher.

Μάλιστα, η αδικία και η ταλαιπωρία γονιών και παιδιών συνεχίζεται. Η ΕΕΤΑΑ μόλις χθες αναγνώρισε ότι έχει κάνει χιλιάδες λάθη στην απονομή των vouchers κι αντί να τα διορθώσει άμεσα, καλεί τους γονείς να υποβάλουν ενστάσεις για να δικαιωθούν.

Η αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ αποκλείει χιλιάδες παιδιά και θίγει εκατοντάδες οικογένειες και στην Κορινθία αποδεικνύοντας την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και των θεσμών τουσε έναν ακόμα τομέα. Καλλιεργεί μια πλασματική εικόνα για την καθημερινότητα των πολιτών, αφού μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες δεν εξασφαλίζει ούτε τις βασικές κοινωνικές ανάγκες…»

17,5 δισ. μόνο για ενισχύσεις των νοικοκυριών στην ενέργεια – στον αέρα ο Προϋπολογισμός

Previous article

Πιθανές καθυστερήσεις στον προαστιακό, λόγω στάσεων εργασίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.