ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται ζεστός χειμώνας με λιγότερες χιονοπτώσεις -Ο Θοδωρής Κολυδάς συνοψίζει προγνώσεις

0

Τις πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό τον φετινό χειμώνα παρουσιάζει ο μετεωρολόγος, διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, μέσα από τη σελίδα του στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς για τον καιρό, τα μεγάλα κλιματικά κέντρα επεκτείνουν τις προβλέψεις τους για τον χειμώνα και προβλέπουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μειωμένες βροχοπτώσεις, όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς. Μάλιστα τονίζει ότι τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάζουν μικρότερη προβλεψιμότητα και δεν τα χρησιμοποιεί η ΕΜΥ.

Τα τελευταία χρόνια από την ΕΜΥ γίνεται σύνθεση των μακροπρόθεσμων προγνώσεων από τα μεγάλα Παγκόσμια Κλιματικά Κέντρα και για το φθινόπωρο 2022 επελέγησαν να εξεταστούν οι αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές, της θερμοκρασίας στα 2m, ο υετός, τα γεωδυναμικά ύψη στα 500 hPa, καθώς και οι αποκλίσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης στην επιφάνεια, έτσι όπως αυτές προκύπτουν, τόσο από το μακροπρόθεσμο μοντέλο του ECMWF όσο και από το σύστημα πολλαπλών μοντέλων (multi-modelsystem).


Παρουσιάζοντας τα στοιχεία του ECMWF που χρησιμοποιεί και την υπηρεσία Copernicus, ο Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει πως για τους ερχόμενους μήνες αναφέρεται ότι «το φετινό φθινόπωρο, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα προβλέπεται σχετικά ζεστό, ενώ μειωμένες θα είναι οι βροχοπτώσεις στα νοτιοανατολικά».

Οι προβλέψεις του προσεχούς Νοεμβρίου δείχνουν κάποιες πιθανότητες για αυξημένες χιονοπτώσεις στην κεντρική Ευρώπη, ενώ στα περισσότερα από τα άλλα μέρη προβλέπονται λιγότερες χιονοπτώσεις από το κανονικό για αυτόν τον μήνα. Παράλληλα, οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Δείτε τον χάρτη…

Ο ΑΝΝΙΒΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΧΑΣ

Previous article

Νανόπουλος: “άμεση και επιτακτική η ανάγκη να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ