ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: “ο δήμαρχος κόβει έργα, για να πληρώσει τον εργολάβο”

0

Στο ζήτημα της αποζημίωσης του εργολάβου που είχε αναλάβει την κατασκευή του δημοτικού σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο αναφέρθηκε χτες ο Νίκος Σταυρέλης με δημόσια ανάρτησή του, μετά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Όπως σημειώνει, ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν η αποζημίωση να δοθεί από το ΕΣΠΑ με έγκριση της διαχειριστικής αρχής κάτι τέτοιο δεν έγινε κατορθωτό κι έτσι τα χρήματα θα δοθούν απο τον δημοτικό προϋπολογισμό. Μάλιστα για να βρεθούν τα χρήματα κόβονται τέσσερα έργα σε Ποσειδωνία και δημοτική ενότητα Άσσου Λεχαίου.

Ειδικότερα αναφέρει ο κ. Σταυρέλης…

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΒΕΙ ΕΡΓΑ ΣΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΣΟ-ΛΕΧΑΙΟ-ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 830.000 € ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

Πριν τρεις μήνες ο Δήμαρχος πρότεινε και η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε να καταβάλει ο Δήμος αποζημίωση 830.000 € στον εργολάβο του έργου Κατασκευής δημοτικού σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο. Αντιδράσαμε τότε για το υπέρογκο χρηματικό ποσό χωρίς να έχει μπει ούτε μία πρόκα και να γίνουν εργασίες έστω μίας ημέρας.

Ο Δήμαρχος μας είπε τότε ότι τα χρήματα θα καταβάλλονταν από το ΕΣΠΑ με έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής. Προφανώς φάγαμε πόρτα από την Αρχή και σήμερα εγκρίθηκε το δεύτερο στάδιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από την Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει η αποζημίωση στον εργολάβο να γίνει από πόρους του Δήμου. Για να γίνει αυτό πρότεινε να κοπούν διάφορα έργα, όπως:

-Πράξεις αναλογισμού σχεδίου πόλης Ποσειδωνίας 300.000€ (κατά τα άλλα κόπτεται για ανάπλαση της Ποσειδωνίας)

-Αναπλάσεις πεζοδρομίων Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου 300.000€ (δυστυχώς ούτε η μελέτη δεν πρόλαβε να γίνει)

-Αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές στο Περιγιάλι 88.350€

-Κατασκευή αθλητικών χώρων 200.000€

Η απόφαση εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία μίας ψήφου (με μειοψηφία της παράταξής μας και του Χρ. Κορδώση).

Όσο για το δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου ακόμα είμαστε πολύ μακριά (πέρασαν οι 3 μήνες που είχε αναφέρει ο Δήμαρχος τον Ιούνιο).

Πέθανε ο σπουδαίος Κώστας Καζάκος

Previous article

Μια Εθνική που αδίκησε τον εαυτό της και τα δάκρυα που λένε πολλά για την επόμενη μέρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.