ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πόσο αυξάνονται τα δημοτικά τέλη σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι

0

Στην αύξηση των δημοτικών τελών κατά 63% για το Ξυλόκαστρο και κατά 50% για το Δερβένι αναμένεται να προχωρήσει η δημοτική αρχή του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, επιχειρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο να υπερβεί το πρόβλημα της αποπληρωμής των υποχρεώσεων προς την ΤΕΡΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ειδικότερα, από 1,25 ευρώ ανά τετραγωνικό και ανά έτος η τιμή πάει στο 2,04 για το Ξυλόκαστρο, ενώ για το Δερβένι από 1,25 πάει στο 1,90. Έτσι, για παράδειγμα, ένα σπίτι 100 τετραγωνικών που πλήρωνε 125 ευρώ το χρόνο, θα πληρώνει πλέον 204 στην Δημοτική ενότητα Ξυλοκάστρου, ενώ στην Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης θα πληρώνει 190.

Από εδώ και πέρα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη η οποία θα εξετάσει και τις πιθανές ενστάσεις που θα γίνουν.

Η θέση του συνδυασμού του Σπύρου Καραβά «Ορίζοντες Δημιουργίας» ήταν μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών, αλλά ενδιαφέρον έχει πως η πρόταση που κατέθεσε δεν είχε λογιστικό αποτύπωμα (Έσοδα έξοδα), και ουσιαστικά δεν αποτελούσε πρόταση.

Ο Σπύρος Καραβάς δεν εξήγησε ακόμα τι θα γίνει αν δεν περάσει η αύξηση τω ν δημοτικών τελών και η ΤΕΡΝΑ σταματήσει να παίρνει τα απορρίμματα…

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καραβάς αναφέρει πως «η δημοτική αρχή γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι η διαχείριση των απορριμμάτων μέσω του ΣΔΙΤ πολλαπλασιάζει το κόστος για τα απορρίμματα. Γνώριζε επίσης εδώ και μήνες ότι το ρεύμα θα εκτοξευτεί, αλλά δεν έκανε τίποτα…» και προτείνει να αναλάβει το βάρος του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων η κεντρική κυβέρνηση με «την άμεση επιδότηση των δήμων και την επιστροφή του ΦΠΑ του κόστους επεξεργασίας των απορριμμάτων για την κάλυψη των υπέρογκων ενεργειακών αναγκών και του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων…».

Έφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Παππά

Previous article

Θρηνεί το Χιλιομόδι! “έφυγε” η «ζωντανή Καρυάτιδα», η μεγάλη Ειρήνη Παπά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.