ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Χειμερινός τουρισμός στη Βόχα; Ανάρτηση με απορίες από τον Βασίλη Τρωγάδη…

0

Μιαν ανάρτηση που προξένησε εντύπωση και δημιούργησε απορίες έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικος σύμβουλος Βέλου Βόχας Βασίλης Τρωγάδης χτες (27 Σεπτεμβρίου), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Ο κ. Τρωγάδης έκανε τρεις προτάσεις για να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα και να αποκτήσει ο δήμος προοπτική τουρισμού, 365 μέρες τον χρόνο.

«Καλό βράδυ από το Βραχάτι», έγραψε ο κ. Τρωγάδης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, μοιράζομαι μαζί σας τρεις προτάσεις για το πώς η Δημοτική Αρχή μπορεί να συνδράμει στην αύξηση του αριθμού και της ποιότητας των επισκεπτών του τόπου μας:

  1. • Ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος – (ενδεικτικά: ύδρευση, καθαριότητα), ώστε να δέχεται τουρισμό ολόκληρο τον χρόνο.
  2. • Προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, όσο και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός.
  3. • Προβολή και στήριξη των ορεινών διαμερισμάτων που διαθέτει ο Δήμος, ως ελκυστικές χειμερινές τουριστικές επιλογές.

Ο Δήμος μας οφείλει να αποκτήσει «τουριστική συνείδηση» συνδράμοντας στην εξαιρετική προσπάθεια των επιχειρηματιών εστίασης και των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής μας, οι οποίοι καταφέρνουν να διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών.

‣ Μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα!», καταλήγει η ανάρτησή του.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο θα μπορούσε να πει κανείς πως η σκέψη του κ. Τρωγάδη έχει μία βάση, καθώς εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Παρά το γεγονός πως το ζήτημα της υδροδότησης, όταν δεν έχει λυθεί για τους βασικούς καλοκαιρινούς μήνες, που “πήζει” το Βραχάτι, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να λυθεί ευρύτερα…

Αλλά σε ό,τι αφορά τα άλλα δύο θα ήταν καλόν ο κ. Τρωγάδης να εξηγήσει πως μπορεί να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός. Με επισκέψεις τουριστών στο πανηγύρι της …Αγίας Μαρίνας του Βέλου; Πριν απο μερικά χρόνια, στην Μονή Πάντων Χαρά, όταν ζούσε ακόμα ο κτήτορας και καθηγούμενος αυτής Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μερτύρης, πράγματι υπήρχε μία επισκεψιμότητα, η οποία, όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της περιοχής, συνδεόταν αποκλειστικά με τον ίδιο τον καθηγούμενο. Αλλά μέχρις εκεί.

Επίσης χειμερινός τουρισμός σε έναν δήμο με ημιορεινό όγκο, χωρίς μεγάλα βουνά; Που; Στην Στιμάγκα; Στην Ευαγγελίστρια; Στον Φουκά; Και φυσικά χωρίς αντίστοιχες τουριστικές υποδομές;

Η τοποθέτηση του κ. Τρωγάδη είναι ενδιαφέρουσα, αλλά θα γίνει πραγματικά χρήσιμη αν ο κ. Τρωγάδης δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το πως αντιλαμβάνεται τον αναπτυξιακό τουριστικό χαρακτήρα, επί 365 ημέρες.

Αλλά κυρίως αν εξηγήσει γιατί αυτές οι προτάσεις δεν κατατέθηκαν επί 12 χρόνια, όταν αποτελούσε έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αννίβα Παπακυριάκου…

Ο ΙΒΥΚΟΣ κηρύσσει την έναρξη των μαθημάτων της νέας χορευτικής χρονιάς

Previous article

Ξεκίνησε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο – Παρών και ο Μπούκουρας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.