Uncategorized

(ΦΩΤΟ) Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στην έκθεση φωτογραφίας για τα 200 χρόνια από τη Μάχη της Περαχώρας

0

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου για τα 200 χρόνια από τη Μάχη της Περαχώρας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφθηκαν με χαρά τον εκθεσιακό χώρο στο Πέτρινο – πρώην Γυμνάσιο Περαχώρας όπου εκτίθεται μια πρωτότυπη φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στους τοπικούς ήρωες για την συμβολή τους στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821.

Ευχαριστούμε θερμά τη διαχειρίστρια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας κ. Μαρίκα Γεωργίου που υποδέχτηκε, όπως πάντα, φιλόξενα και με χαρά τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς και με πολύ επεξηγηματικό τρόπο παρουσίασε λεπτομέρειες της φωτογράφισης και των τοποθεσιών. Τόνισε, μάλιστα, πως το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας ήταν το πρώτο σχολείο που έχει διαβεί το κατώφλι της Έκθεσης Φωτογραφίας.

Η ευτυχής συγκυρία ήταν ότι η συγκεκριμένη έκθεση ήρθε με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ένδοξη Μάχη της Περαχώρας και την καθιέρωσή της με Προεδρικό Διάταγμα ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κατόπιν αίσιας έκβασης του αιτήματος που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελικής Βουδούρη και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων σχ. έτους 2017-18.

anigif 2

Με σκοπό η Μάχη της Περαχώρας να «ζωντανέψει» μέσα από τις εικόνες, πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τον διακεκριμένο φωτογράφο Ηλία Περγαντή ο οποίος μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας αναβιώνει την ελληνική ιστορία.

Σημειώνεται πως η φωτογράφιση έγινε στους ίδιους φυσικούς χώρους όπου διεξήχθη η Μάχη της Περαχώρας τον Σεπτέμβριο του 1822. Η έκθεση φωτογραφίας ήταν βασισμένη σε αληθινά ιστορικά γεγονότα και πλαισιώθηκε από 30 αναβιωτές που συμμετείχαν εθελοντικά με ενθουσιασμό, τιμή και υπερηφάνεια.

Τη διοργάνωση είχαν η Ελληνική Σκηνή – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Experience Perachora, το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας, με την στήριξη της Ευρυνόμης και την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

Ψυχογιός: Παρέμβαση για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του Ειρηνοδικείο Δερβενίου

Previous article

Φωτίστηκε η γέφυρα “Καλατράβα” στα Καλάμια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.