ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠεριφερεια

Αύριο τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Τρικούπη στον Ισθμό

0

Tο Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα γίνουν, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη -του οραματιστή πολιτικού που υλοποίησε, μεταξύ άλλων, το έργο της διάνοιξης της διώρυγας, τα εγκαίνια της οποίας τέλεσε το 1893.

Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής, με την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο αυτόν πολιτικό, θα γίνουν στις 7 το απόγευμα από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία.

Επιπλέον, προγραμματίζεται να γίνει και η αποκάλυψη δύο αναθηματικών πλακών, μίας για τη μάχη εκατέρωθεν της διώρυγας μεταξύ των συμμάχων και των γερμανικών στρατευμάτων εισβολής στις 26 Απριλίου 1941 και μίας δηλωτικής για την λειτουργία στην περιοχή από τον γερμανικό στρατό κατοχής στρατοπέδου αιχμαλώτων πολέμου.

Οι δύο αναθηματικές πλάκες, δημιουργήθηκαν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων με την Παγκορινθιακή Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, τις Τζένη Κρασοπουλάκη και Χριστίνα Δεποτέρη και τον Αυστραλό ιστορικό και συγγραφέα Τζιμ Κλέιβεν.

Νανόπουλος από την Αλβανία: “Οι δεσμοί μας δεν είναι μόνο πολιτιστικοί, χαράσσουμε κοινούς δρόμους”

Previous article

Σήμερα η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές, ακρίβεια και διεθνείς εξελίξεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.