Life

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών

0

Πέθανε σε ηλικία 85 χρονών ένας μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού, ο Σταμάτης Κόκοτας.

Ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο, και παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Υπήρξε δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος.

Οταν ο Κόκοτας τραγούδησε με την Πιάφ
Τα πρώτα χρόνια ως νεαρός τραγουδιστής δούλευε στο Παρίσι ενώ είχε τραγουδήσει με την Εντιθ Πιάφ και γνώριζε τη Μπριζίτ Μπαρντό, τη Ρόμι Σνάιντερ. «Έλεγα όλων των ειδών τα τραγούδια, γαλλικα, ισπανικά, ελληνικά, άγνωστος εδώ, φτασμένος εκεί. Είχα όμως την τύχη να με ακούσει ο μεγάλος λάτρης της λαϊκής μουσικής, ο Σταύρος Ξαρχάκος, σ’ ένα ταξίδι του ήρθε και στην παριζιάνικη μπουάτ όπου τραγουδούσα και έτσι ξεκίνησαν όλα» είχε πει ο Σταμάτης Κόκοτας.

Ο τραγουδιστής με τη ζεστη φωνή και τις μεγάλες φαβορίτες

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Η αγάπη του Σταμάτη Κόκοτα για τα αυτοκίνητα, η οικογένεια

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν θαυμαστής του Σταμάτη Κόκοτα

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς έτρεχε σε αγώνες ενώ ειχε και μία ζηλευτή συλλογή από ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην κατοχή του. Μάλιστα μία περίφημη Lamborghini που είχε, φέρεται να ήτα δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση που ήταν φανατικός θαυμαστής του

Ο Σταμάτης Κόκοτας έχει παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη και με τη δεύτερη σύζυγό του, την Μαριάννα.

Οι διάσημες φαβορίτες του Σταμάτη Κόκοτα

Ο μύθος λέει ότι μια εταιρεία με ξυραφάκια πρόσφερε στον Σταμάτη Κόκοτα ένα ιλιγγιώδες ποσό για να ξυριστεί με τη λεπίδα της μπροστά στην κάμερα, για ένα διαφημιστικό σποτ. «Είναι αλήθεια» είχε πει όταν ρωτήθηκε ο Σταμάτης Κόκοτας. «Μου έδιναν 50 εκατομμύρια δραχμές, ήταν πολλά λεφτά τότε, αλλά τους είπα, σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα».

Δισκογραφία
1966 – Ένα μεσημέρι (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1967 – Όνειρο απατηλό
1968 – Κόκοτας
1968 – Κάποιο Καλοκαίρι (μουσική Δήμος Μούτσης)
1968 – Επιλογή
1968 – Χρώματα (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1969 – Ένα Χαμόγελο (μουσική Δήμος Μούτσης)
1969 – Κόσμε Αγάπη Μου (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1969 – Μαζί με τον Σταμάτη
1970 – Ξαρχάκος + Κόκοτας (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1971 – Χαλάλι σου ζωή (μουσική Λυκούργος Μαρκέας)
1971 – Σταμάτης Κόκοτας
1972 – Μικρές ώρες (μουσική Γιώργος Κατσαρός)
1972 – 4-5-3 (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1972 – 12 Φύλλα της καρδιάς
1973 – Μέρες αγάπης (μουσική Γιάννης Σπανός)
1973 – Διαδρομή (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1973 – Νο 4
1973 – Τα ωραία του Τσιτσάνη (μουσική Βασίλης Τσιτσάνης)
1973 – Παλιά μεράκια
1974 – Νο 5 – Εγώ και ο έρωτας
1974 – Συναναστροφές (μουσική Αντώνης Κατινάρης)
1975 – Μια ζωγραφιά (μουσική Χάρης Λυμπερόπουλος)
1975 – Θα συναντηθούμε (μουσική Βαγγέλης Πιτσιλαδής)
1977 – Τελευταία νύχτα (μουσική Απόστολος Καλδάρας)
1978 – Θα σου χρωστώ (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1979 – Με αγάπη Σταμάτης
1980 – Το διάταγμα… και άλλα (μουσική Γιώργος Ζαμπέτας)
1980 – Ο Σταμάτης Κόκοτας τραγούδα για όλους Απόστολο Καλδάρα
1983 – Για πάντα
1984 – Καρδιά παραπονιάρα
1985 – Τσιτσάνης-Θεοδωράκης-Κόκοτας– Ανέκδοτα τραγούδια
1987 – Κάθε τραγούδι μου για σένα
1988 – Ένας καλεσμένος
1989 – Ευτυχώς υπάρχουν και τα όνειρα
1990 – Θα μείνει η αγάπη μας
1993 – Οι διπλοπενιές
1994 – Για σας τα διάλεξα
2002 – Αυτά που ήθελα να πω
2002 – Μια ζωή…(μουσική Ανδρέας Καραγιαννόπουλος)
2003 – Τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη
2003 – Τραγουδά Γιώργο Μητσάκη
2019- Όλα για μένα είσαι εσύ

Σε τροχιά κατασκευής το έργο “Αντιπλημμυρικής Προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου”

Previous article

Πέντε απινιδωτές σε Κόρινθο, Κιάτο, Λουτράκι και Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life