ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

“Εγκλωβίστηκαν” πλοία από την απόφαση να κλείσει ο Ισθμός της Κορίνθου (video)

0

Στο Ρίο έχει ξεμείνει φέρρυ μποτ που επρόκειτο να μεταφερθεί στο Πέραμα καθώς όπως καταγγέλλεται το κλείσιμο της Διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου έγινε εντελώς απροειδοποίητα…

Ο  Λευτέρης Λοΐζος, αρχιπλοίαρχος της εταιρείας που αγόρασε το φέρυ μποτ και είναι αγκυροβολημένο στο Ρίο δηλώνει πως η εξέλιξη έχει προκαλέσει σοβαρή εμπλοκή καθώς θα πρέπει ή το πλοίο να μείνει στο Ρίο ή να ρυμουλκηθεί μέχρι το Πέραμα, αλλά διανύοντας πολύ μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με αυτή μέσω του Ισθμού. Κι αυτό έχει μια σημαντική επίπτωση όπως αναφέρει. Την εκτίναξη του οικονομικού κόστους μεταφοράς.

«Το κλείσιμο της Διώρυγας του Ισθμού εντελώς ξαφνικά, χωρίς καμία ενημέρωση, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση διέλευσης πολλών πλοίων. Αναφέρομαι στο εντελώς ξαφνικά γιατί εμείς με την αγοραπωλησία ενός πλοίου που  βρίσκεται στο Ρίο , θα πρέπει να το μεταφέρουμε στο Πέραμα. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 καθημερινώς ενημερωνόμασταν τηλεφωνικώς από τον Πύργο Ελέγχου του Ισθμού και της  Διώρυγας ότι θα κλείσει 10 με 12 Οκτωβρίου.

Αυτό το ρωτούσαμε καθημερινά. Στις 3 Οκτωβρίου ως πλοιοκτήτρια εταιρεία κλείσαμε τη συμφωνία μεταφοράς του πλοίου με ρυμουλκό  Στη διάρκεια του meeting με την εταιρεία ρυμούλκησης ξαφνικά ο αρχιπλοίαρχος της Εταιρείας μας ενημέρωσε ότι η Διώρυγα κλείνει» εξηγεί ο κ. Λοΐζος.

Και προσθέτει: «Οι λύσεις αυτή τη στιγμή αν δεν αλλάξει κάτι είναι το πλοίο να μείνει στο Ρίο, που είναι δύσκολο για την περιοχή να μείνει εκεί ή να μεταφερθεί και να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου που είναι τα τριπλάσια έξοδα».

Καλεί μάλιστα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή να δει το  θέμα και να δώσει λύση.

«Αναρωτηθήκαμε πως μπορεί να γίνει αυτό και να κλείνει σε μια ημέρα. Εμείς θα θέλαμε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής να δει το θέμα, να ανοίξει η Διώρυγα και να δώσει μια παράταση 5 ημερών ή μιας εβδομάδας».

Χρηματοδότηση 2,2 εκατ. για «Πράσινα σημεία – γωνιές » στο δήμο Κορινθίων!

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας: Για πόσο ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρνείται τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.