ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Όλη η Ελλάδα στην εμβέλεια του πυραύλου μας», γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την πυραυλική δοκιμή της Άγκυρας

0

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας κατασκευής πυραύλου Typhoon, ή Tayfun στα τουρκικά, εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται, όπως λένε, στην εμβέλειά του.

Η εφημερίδα «Turkiye» γράφει χαρακτηριστικά: «Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας». Στο ρεπορτάζ αναπτύσσει τις δυνατότητες του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, που μπορεί να χτυπήσει στόχους και στα ελληνικά εδάφη.

«Ο εγχώριος πύραυλος Tayfun έπληξε τον στόχο σε απόσταση 561 χλμ. με ακριβές πλήγμα. Μεγάλη περηφάνια για την άμυνά μας. Στη Ριζούντα έγινε δοκιμή του εγχώριου πυραύλου που ανέπτυξε η Roketsan. Ο Tayfun πέτυχε τον στόχο του και έχει εμβέλεια που μπορεί να πλήξει όλα τα σημεία της Ελλάδας», προσθέτει, παρουσιάζοντας και έναν χάρτη που δείχνει ότι ο πύραυλος καλύπτει κι άλλες γειτονικές χώρες της Τουρκίας, από την Αρμενία, το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο και το Ισραήλ, μέχρι την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Η εφημερίδα «Aksam» έγραψε: «Εκτοξεύτηκε από τη Ριζούντα, έπληξε στόχο στη Σινώπη».

Επίσης, το TRT Haber μετέδωσε: «Σοκ στην Ελλάδα: Ιδού ο πύραυλος Typhoon! Πλήττει στόχους σε απόσταση 561 χλμ. με ακρίβεια. Η Τουρκία αποφάσισε να ανακοινώσει άλλο ένα μυστικό πρότζεκτ στη βαλλιστική πυραυλική τεχνολογία. Ο πύραυλος Tayfun, φωτογραφίες από τη δοκιμαστική εκτόξευση του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα, έπληξε στόχο σε απόσταση 561 χλμ. Η εμβέλεια αυτή σημαίνει ότι η Αθήνα -η πρωτεύουσα της Ελλάδας- μπορεί να πληγεί από τις ακτές του Αιγαίου, ακόμη και από τη Γιάλοβα ή από το Μπουρντούρ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα σχόλια στρατιωτικών αναλυτών, όπως ο Μετέ Γιαράρ, που δήλωσε στο CNN Turk: «Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη εμβέλεια από τα πυραυλικά συστήματα που διαθέταμε ήταν του Bora: τουλάχιστον 280 χιλιομέτρων. Κι όταν συζητούσαμε για τα νησιά, έθεταν το θέμα Bora, διότι η χώρα μας αυτό διέθετε. Η Τουρκία δεν είχε κάποιον βαλλιστικό πύραυλο. Σήμερα μιλάμε για την εμβέλεια ενός βαλλιστικού πυραύλου. Δεν μιλάμε πια για εμβέλεια 561 χιλιομέτρων, λέμε πως πλήξαμε στόχο στα 561 χιλιόμετρα».

Όπως μεταδίδουν τουρκικά δίκτυα, ο νέος πύραυλος θα ενταχθεί στο δυναμικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων όταν ολοκληρωθούν κάποιες ακόμη δοκιμές.

Τα Μερομήνια μίλησαν: Πότε θα το στρώσει στην Ελλάδα – Αναλυτικά η πρόβλεψη ανά μήνα

Previous article

δημοτικές εκλογές 2023: ποιοι δήμοι χάνουν έδρες, ποιοι κερδίζουν – μέχρι 31 Αυγούστου η κατάρτιση συνδυασμών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.