Στην ορεινή Κορινθία ολοκληρώθηκε το φετινό γαστρονομικό ταξίδι που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για πρώτη φορά στο 2022 μέσα από το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού.
Η δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το μεσημέρι με ιδιαίτερη επιτυχία στα Τρίκαλα Κορινθίας. Η τελευταία από μια σειρά κατά γενική ομολογία επιτυχημένες εκδηλώσεις του ταξιδιού αυτού -που ξεκίνησε από την Αρεόπολη και συνεχίστηκε στην Κορώνη, στο Παράλιο Αστρος και στο Τολό.
Η γαστρονομική αυτή εμπειρία περιελάβανε -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.
Στόχος της είναι αφ’ ενός η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού, με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους και αφ’ ετέρου η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος, με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία.
Comments