ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Μετά τη «θύελλα» των αποκαλύψεων διέγραψαν τον Πάτση

0

Στη διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, οδηγήθηκε, η ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης, μετά τις βαριές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, που αγόρασε «κόκκινα δάνεια» ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ αρνείται να παραδώσει την έδρα του και θα μείνει ανεξάρτητος.

Ο βουλευτής κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Μπούγα, αλλά όπως είναι προφανές, αυτές δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές από την ηγεσία του κόμματος, που αντιλήφθηκε ότι η καρατόμηση του κ. Πάτση ήταν μονόδρομος, καθώς ανοίγει ένα ακόμα μείζον ζήτημα ηθικής τάξης για την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η υπόθεση είναι δυναμική» σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη με γνώση του παρασκηνιού, υπονοώντας, προφανώς ότι οι αποκαλύψεις θα έχουν και συνέχεια και θα τροφοδοτήσουν νέο, σκληρό γύρο αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση.

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας – μέσω της εταιρείας του – αγόρασε το 2011 για 4.300.000 ευρώ, δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς αξίας 62.771.892 ευρώ.

Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Ο κ. Πάτσης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε 2 χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Την αποκάλυψη έκανε και πάλι ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας άλλο ένα ερωτηματικό στα ήδη που επισκιάζουν το όνομα του Ανδρέα Πάτση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάτσης φαίνεται να πήρε 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια (δηλαδή κατά μέσο όρο 42.467€ τον μήνα).

Δημόσια νοσοκομεία: Σε αυτές τις 3 περιπτώσεις θα πληρώνουν οι πολίτες – Τι ισχύει με τα απογευματινά χειρουργεία

Previous article

Κορονοϊός: Λιγότερα κρούσματα, περισσότεροι θάνατοι και διασωληνώσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.