ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πελοπόννησος: Ποια νέα υδατοδρόμια έρχονται στο προσκήνιο

0

Τις προγραμματικές συμβάσεις με τους φορείς διαχείρισης λιμένων θα προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την λειτουργία υδατοδρομίων. Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με τους εκπροσώπους της εταιρείας Hellenic Seaplanes.

Αντικείμενο της συνάντησης -με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νίκο Χαραλάμπους, τον διευθυντή Ασφαλείας της Γιάννη Βαρλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Αργολίδας Τάσο Γανώση, εντεταλμένο για τα θέματα της μαρίνας του Ναυπλίου και της δημιουργίας υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- αποτέλεσε ο τρόπος προώθησης των διαδικασιών για την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων και σημείων προσθαλάσσωσης στην Πελοπόννησο.

Υδατοδρόμια Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ποιες νέες περιοχές προστίθενται στα πλάνα

Εξ άλλου συναποφασίστηκε, μετά από αντίστοιχα αιτήματα που έχουν κατατεθεί, να προστεθούν οι περιοχές της Κυπαρισσίας, του Κιάτου, του Παραλίου Άστρους, της Μονεμβασιάς και του Γυθείου στο ήδη υπάρχον δίκτυο υδατοδρομίων ή υδάτινων πεδίων του οποίου ήδη “τρέχουν” οι διαδικασίες -που εμπεριέχει Καλαμάτα, Ναύπλιο, Ερμιονίδα και Λουτράκι.

Έμφαση στη λίμνη Τάκα

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στη διάρκεια της συνάντησης, ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επίσπευση της αδειοδότησης υδατοδρομίου στη λίμνη Τάκα, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, καθώς, όπως τόνισε, «η Αρκαδία αποτελεί μία περιοχή που αναζωογονείται σε βιομηχανικό και τουριστικό επίπεδο και χρειάζεται βελτίωση και στο επίπεδο των μεταφορικών μέσων με τον εκσυγχρονισμό τους και την συμπόρευσή τους με τις σύγχρονες ανάγκες».

Η κατάρτιση των φακέλων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των αδειών, ώστε στη συνέχεια να δημιουργηθούν οι σχετικές υποδομές με την συνδρομή και της Περιφέρειας -“πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση στην ανατολική Πελοπόννησο” σχολίασε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

πηγη:anagnostis.org

Τελευταία μπάνια του …καλοκαιριού στις παραλίες της Κορινθίας

Previous article

Ίσθμια: Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων – “Είμαστε αγανακτισμένοι. Χορτάσαμε ΘΑ…”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.