ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φωτορεπορταζ από την γιορτή για την επέτειο της Άλωσης του Ακροκορίνθου

0

Με την μεγαλοπρέπεια που του αξίζει πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την Άλωση του κάστρου του Ακροκορίνθου. Δεκάδες πολίτες παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, αλλά και μία ομιλία για το ιστορικό γεγονός και την σημασία του στην εξέλιξη της Επανάστασης. Ακολούθησε η Αναπαράσταση της Παραδόσεως του Ακροκορίνθου, ενώ η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία τη Αρχαίας Κορίνθου.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος Κορινθίων αναφέρει:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στο ιστορικό γεγονός, τίμησε ο Δήμος Κορινθίων την επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου της Ακροκορίνθου. Στο κάστρο, το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε δοξολογία και μεταφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο χώρο των εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλωσόρισε τις αρχές και τον κόσμο που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση παρουσίας και συμμετοχής, μιλώντας για το κομβικό ιστορικό γεγονός της Απελευθέρωσης του μεγαλύτερου κάστρου της Πελοποννήσου:

«Η απελευθέρωση ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την ελληνική επανάσταση. Έδωσε στους αγωνιστές μια σταθερή βάση και ενέπνευσε σε όλη την Ελλάδα το πνεύμα της αντίστασης και του αγώνα για την ελευθερία. Στο δήμο Κορινθίων  με λαμπρότητα κάθε χρόνο γιορτάζουμε την απελευθέρωση και τιμούμε όσους εκείνη την περίοδο με αγάπη και φιλοπατρία κατάφεραν κάτι που θεωρείτο ακατόρθωτο. Αυτό  το πνεύμα των αγωνιστών πρέπει σήμερα να είναι παράδειγμα για όλους μας ώστε, σε συνθήκες ειρήνης, να καταφέρουμε επιτεύγματα που θα κάνουν τη χώρα μας ζηλευτή σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εντυπωσιακή αναπαράσταση της Απελευθέρωσης του Κάστρου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, τόσο του δήμου Κορινθίων όσο και άλλων περιοχών, που με ζέση ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και υποστήριξαν με την συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά τους συλλόγους:

Πολιτιστικός σύλλογος Πύλης Δερβενοχορίων

Πολιτιστικός Σύλλογος Αθικίων

Πολιτιστικός Σύλλογος Κλένιας ¨ο Άγιος Παντελεήμων»

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Μελαγκάβι»

Λύκειο Ελληνίδων Άργους, Περιφ. Τμήμα Κουτσοποδίου

Όπως επίσης για την συνεργασία και συμμετοχή τους, τους:

Αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου «Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ»

Πολιτιστικός σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου «Ο Απόλλων»

Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας

Κορινθιακή εστία ιστορικών και Λαογραφικών ερευνών

Φίλοι ίππων Κορινθίας

Ομάδα Αναβιωτών 1821

Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου

Μπήκε στο πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς” ο δήμος Κορινθίων

Previous article

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σύσταση να κλείνουν όλες οι ενεργοβόρες συσκευές – Ποιες ώρες ζητά η κυβέρνηση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.