ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαξίωση για το Κέντρο Υγείας Αγίων Θεοδώρων – Ένας γιατρός που κάνει και εφημερίες στο Λουτράκι

0

Αγανάκτηση επικρατεί στους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας η ουσιαστική διάλυση του κέντρου υγείας Αγίων Θεοδώρων. Η παρουσία μόνο ενός γιατρού (και όχι όλες τις μέρες καθώς είναι υποχρεωμένος να κάνει και εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου) και μιας νοσηλεύτριας στο λεγόμενο (μάλλον ειρωνικά) Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της πόλης έχει φτάσει τον κόμπο στο χτένι και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2005, λόγω της αυξημένης ανάγκης ιατρικών υπηρεσιών, όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης μας, αλλά και από τους διερχόμενους των εθνικών οδικών δικτύων της περιοχής ευθύνης, τους κατοίκους της γειτνιάζουσας Κινέτας και τους χιλιάδες περιστασιακούς επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου προβλέπεται:

α. Να υπηρετούν 5 ιατροί γενικής οικογενειακής ιατρικής ή παθολογίας, 3 νοσηλεύτριες και μια καθαρίστρια.

β. Να λειτουργεί όλες τις ημέρες του χρόνου και ειδικά από τις 4 το απόγευμα και μετά ένας ιατρός καθημερινά θα είναι σε εφημερία ετοιμότητας.

Αντί αυτών υπηρετεί μόνο ένας γιατρός, ο οποίος αυτοβούλως και πέραν του καλώς εννοούμενου καθήκοντος, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει ζωντανό το Π.Π.Ι, χωρίς, όμως, να βρίσκει την αρωγή κανενός “υπευθύνου”.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν ασχολείται ούτε καν με την ορθή στελέχωσή του και οι θέσεις των νοσηλευτριών έχουν καλυφθεί μόνο στα χαρτιά, με μια και μόνη νοσηλεύτρια να υπηρετεί εκεί, ενώ οι άλλες είναι αποσπασμένες σε άλλα Κέντρα Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του Π.Π.Ι των Αγίων Θεοδώρων υπήρχε και σταθμός του ΕΚΑΒ, με σωτήριες επεμβάσεις για την περιοχή, αλλά και για τους οδηγούς που εμπλέκονταν σε τροχαία ατυχήματα στα διερχόμενα εθνικά οδικά δίκτυα. Πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτός…

Ψυχογιός: να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας

Previous article

ΚΙΑΤΟ: Δήμαρχε ρίξε… γόνο στις λίμνες! – Πλημμύρισαν οι δρόμοι με την πρώτη ψιχάλα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.