ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Οι μαθητές του Λουτρακίου καθαρίζουν την παραλία της πόλης τους

0

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πρώτη από μία σειρά δράσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ».

Η σημερινή δράση αφορά τον καθαρισμό της ακτής Λουτρακίου (από το AMI έως το Alterra) ξεκινά στις 10:00 πμ και θα κρατήσει μέχρι τις 12:00μ.μ., με τη συνδρομή των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου Λουτρακίου.

Τόσο αυτή η δράση, όσο και οι επόμενες εντάσσονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που συντονίζει στη χώρα μας για 32η συνεχή χρονιά, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΗΣ (HELMEPA).

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται παγκοσμίως από τον Αμερικανικό ΜΚΟ Ocean Conservancy και στην Ελλάδα ξεκίνησε ήδη με τις πρώτες δράσεις στις 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Νοεμβρίου 2022.

Ο δήμος Λουτρακίου Αγίων θεοδώρων έχει προγραμματίσει κι άλλες περιβαλλοντικές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στα Σχολεία του Δήμου και με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στις νεότερες ηλικίες.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

  • Συνειδητοποιούμε το πρόβλημα
  • Αναλαμβάνουμε ευθύνη
  • Παράγουμε θετικό και μετρήσιμο αντίκτυπο
  • Μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα
  • Προωθούμε την αειφόρο ανάπτυξη
  • Στηρίζουμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Απεργία: Ηχηρό μήνυμα από τους διαδηλωτές και στην Κόρινθο (video – φωτογραφίες)

Previous article

Ολοκληρώνεται η εκμίσθωση της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.